KULIBALI I DALJE NEVIDLJIV: Novi napadač Crvene zvezde pose šest utakmica skoro bez ikakvog učinka

Z. ĆOROVIĆ

30. 09. 2022. u 19:06

NIJE Crvena zvezda poput komšija sebi dozvolila blamažu u šesnaestini finala Kupa Srbije, ali je i posle skromne pobede (2:0) protiv Mačve u Šapcu njene navijače mučilo pitanje na koje još nisu dobili konkretan odgovor: kako je moguće da je klub na startu sezone prodao dvojicu dobrih napadača, Milana Pavkova i Ohija, a dovela nedefinisanog centarfora kao što je Kalifa Kulibali?

КУЛИБАЛИ И ДАЉЕ НЕВИДЉИВ: Нови нападач Црвене звезде посе шест утакмица скоро без икаквог учинка

FOTO: M. Vukadinović

Visoki špic se nije odazvao da igra prijateljske mečeve za reprezentaciju Malija, kako bi iskoristio dvonedeljnu pauzu da se fizički i kondiciono podigne i spremno dočeka drugi deo jesenje sezone.

Zna se da je 29. avgusta došao u Zvezdu "na brzaka", da pre toga nije odigrao nijedan meč za Nant u kome je na 110 utakmica dao 26 golova.

I tada su se pristalice srpskog šampiona pitale zašto se izdvaja 1,5 miliona evra za napadača koji statistički trese protivničke mreže na svakoj četvrtoj utakmici? Zašto baš on umesto Pavkova i Ohija? Prošlo je mesec dana i Kulibali još ništa nije pokazao. Trener Miloš Milojević prvi put ga je uvrstio u startere za meč sa Mačvom i to je bila prilika da protiv autsajdera i drugoligaša demonstrira nešto opipljivo, da proradi, razigra se...

Mrka kapa, ta 63 minuta koliko je Kulibali proveo na terenu, prosto rečeno, bačena su u vodu.

Za to vreme bio je bezopasan, bez šuta ka golu, asistencije, ili da je sa 197 centimetara razgrnuo defanzivce u skoku... Sve to delovalo je obeshrabrujuće baš zbog činjenice da se Zvezda u poslednje vreme muči da postigne pogodak. Kulibali je došao da bude alternativa Aleksandru Pešiću i već je sakupio šest mečeva (ukupno 130 minuta). Kada se napravi poređenje, Ohi je na prvih šest utakmica postigao četiri pogotka, mada je imao značajniju minutažu.

Kulibali je očigledno još u fazi prilagođavanja, niko ga još ne osporava i na "Marakani" se nadaju da će uskoro eksplodirati, iako do sada nije kresnula nijedna varnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a