PIKSIJU ISPUNJENA ŽELJA: Menja se važno pravilo, fudbal kao NFL

Novosti online

30. 09. 2022. u 16:03

VAŽNO pravilo biće promenjeno, a tiče se fudbalskih selekcija na velikim reprezentativnim takmičenjima, počevši od Svetskog prvenstva u Kataru.

ПИКСИЈУ ИСПУЊЕНА ЖЕЉА: Мења се важно правило, фудбал као НФЛ

FOTO: M. Vukadinović

Jedno bitno pravilo za koje se zalagao i selektor Dragan Stojković Piksi biće promenjeno. Dok će na konaćnom spisku od sada biti 26 fudbalera, tri više nego ranije, na širem spisku je takođe povećan broj, sa 35 na 55 igrača, piše Sport klub.

Krajnji rok za konačan spisak za Svetsko prvenstvo jeste 13. novembar, sedam dana pre početka takmičenja. Međutim, očekuje se da Stojković konačni spisak saopšti koji dan ranije.

Tu nije kraj novim pravilima. Selektori će imati i više izbora i u toku samih utakmica jer će imati mogućnost pet izmena, što je pravilo koje je krenulo da se sprovodi od početka pandemije koronavirusa, ali do sada nije bilo nikada na Mundijalu.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

MILICA UPUTILA PORUKU VATRENIMA: Oglasila se posle eliminacije moćnog Brazila