"RADNIČKI JE NEZAMISLIV BEZ MARKA" Fizioterapeut Nišlija oboleo od retke bolesti - Jovanović: Moramo da mu pomognemo, ovako možete i vi

Александар Илић
Aleksandar Ilić

28. 09. 2022. u 15:49

FUDBALSKI klub Radnički nezamisliv je bez Marka Stankovića (35), fizioterapeuta kluba sa Čaira, a dugogodišnji vojnik kluba sada se bori sa teškom genetskom bolešću.

РАДНИЧКИ ЈЕ НЕЗАМИСЛИВ БЕЗ МАРКА Физиотерапеут Нишлија оболео од ретке болести - Јовановић: Морамо да му помогнемо, овако можете и ви

FOTO: Budihuman.rs

Marko Stanković, fizioterapeut Radničkog oboleo je od retke, Leberove bolesti, koja izaziva upalu i propadanje očnog nerva, ova genetska mutacija može se tretirati lekovima koji se mogu nabaviti u inostranstvu i za čiju kupovinu je potrebno izdvojiti čak 25.000 evra, terapija traje šest meseci, a lekovi nisu na pozitivnoj listi Ministarstva zdravlja.

Sportski direktor Radničkog i dugogodišnji prijatelj Stankovića apeolovao je na navijače i Nišlije da pomognu fizioterapeutu kluba sa Čaira.

FOTO: Budihuman.rs

- Marko je, kao dugogodišnji fizioterapeut Radničkog, ali i kao osoba vez koje ne mogu da zamislim ovaj klub. Bezbroj igrača "prošlo je kroz njegove ruke". Svoj posao uvek radi maksimalno posvećeno i profesionalno. Svi želimo da mu pružimo šansu da to može i da nastavi, rekao je Jovanović i dodao:  

- U fudbalu upoznajemo i srećemo dosta ljudi, i svi do jednog koji ga poznaju, o Marku imaju samo reči hvale. Vedriju i pozitivniju osobu teško možete da upoznate. Zato osećamo obavezu, da i kao klub, a i pojedinci pomognemo i što pre sakupimo sredstva za njegovo lečenje, rekao je sportski direktor Radničkog iz Niša Aleksandar Jovanović.

Ukoliko ste u mogućnosti i imate želju, i vi možete pomoći Marku Stankoviću preko fondacije Budi human, klikom na link.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)