A KADA SU SE KAMERE UGASILE: Evo šta je Dragan Stojković Piksi doživeo u Oslu (FOTO)

Novosti online

27. 09. 2022. u 23:47

FUDBALSKA reprezentacija Srbije ne samo da je osvojila prvo mesto u svojoj grupi B divizije Lige nacija i tako prošla u elitno društvo, nego je oduševila sve koji je bodre. A sama igra oduševila je i "orlove" koji su to proslavili na poseban način. U glavnoj ulozi našao se - selektor Dragan Stojković Piksi.

А КАДА СУ СЕ КАМЕРЕ УГАСИЛЕ: Ево шта је Драган Стојковић Пикси доживео у Ослу (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, "orlovi" su u subotu posle preokreta pobedili Švedsku u pravoj fudbalskoj rapsodiji, a u utorak uveče u Norveška je poklekla pred sjajnom reprezentacijom Srbije.

Time su naši reprezentativci preuzeli upravo od Norvežana prvo mesto u grupi, prošli među 12 najboljih evropskih selekcija u ovom nadmetanju, ali uradili još dve stvari:

Obezbeđeno je da se oktobarski žreb za naredno Evropsko prvenstvo dočeka iz drugog šešira (što je važno, jer po dve ekipe iz svake grupe sigurno idu na EURO 2024), a čak i ako se ne bude među te dve, pobedom u Oslu obezbeđen je baraž za plasman na predstojeći šampionat "starog kontinenta" čiji je domaćin Nemačka kroz dve godine.

Sve to, ali i sama igra koju su Piksijevi izabranici pružili, a koja je bila kulminacija njihove sjajnog uspona forme otkako ih je aktuelni strateg preuzeo, doveli su do toga da se Stojković nađe na rukama svojih igrača:

Oni su stratega državnog tima "poneli s terena" i tako proslavili i veliki rezultatski uspeh, ali i nastavak izvrsnih izdanja, koji samo ohrabruju pred novembarsko/decembarski šampionat sveta koji se održava u Kataru.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve