ROĐENI SU NOVI ŠAMPIONI: Mladi delfini osvajanjem zlata na EP do 19 godina pokazali da srpski vaterpolo ima budućnost

S. KRSTOVIĆ

27. 09. 2022. u 08:43

SENIORI su ovog leta nehotično pokazali svima da je i u vaterpolu jaka konkurencija. I dok su mnogi žalili zbog petog mesta na SP u Budimpešti i šokantnog devetog na EP u Splitu, dotle su mladi blistali na evropskoj i svetskoj sceni.

РОЂЕНИ СУ НОВИ ШАМПИОНИ: Млади делфини освајањем злата на ЕП до 19 година показали да српски ватерполо има будућност

FOTO: VSS

Da se rađa još jedna šampionska generacija, potvrdili su puleni Uroša Stevanovića, koji su u Podgorici osvojili zlato na EP do 19 godina.

Podvig je još veći kada se zna da je naša selekcija bila najmlađa na šampionatu, da su generaciju 2004. pojačala samo trojica igrača godinu dana stariji - najbolji igrač EP, kapiten Vasilije Martinović, Srđan Baucalo i Veljko Krstić.

U glavni grad Crne Gore došli su da dokažu koliko vrede, a većini je u glavi bio i nesrećan poraz na peterce u finalu sa Mađarskom na SP do 18 godina u Beogradu.

Na bazenu SC "Morača" pokazali su karakter pobednika, da ih je svetsko srebro ojačalo i motivisalo da napornu letnju sezonu krunišu evropskom titulom. Uostalom, čak desetorica igrača (Pajković, Jauković, Dimitrijević, Kojić, Gajić, Urošević, Kovačević, Brešćanski, Stanić i Virijević) je prošle godine bila prvak Evrope do 17 godina.

Zato su u Podgorici izgarali do poslednjeg trenutka i najavili da srpski vaterpolo ne mora da brine za svoju budućnost. Koliko su mentalno očvrsnuli videlo se u četvrtfinalu i polufinalu kada su sa peteraca savladali velike rivale, Italiju i Mađarsku. Nije bilo lako ni u finalu sa neugodnom Španijom, ali su i tu dobili rat živaca.

Da su u našem Savezu posvećeni mlađim kategorijama pokazali su i kadeti (selektor Miloš Korolija), koji su na SP do 16 godina u Volosu osvojili bronzanu medalju. Sve to ohrabruje i najavljuje lepše dane našeg vaterpola.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima