KAKAV POTEZ: Crvena zvezda rešila da pomogne OFK Beogradu na nesvakidašnji način

Novosti online

26. 09. 2022. u 20:29

JEDAN od najvoljenijih srpskih fudbalskih klubova 20. veka bio je OFK Beograd. S pravom. Bio je to klub koji je "imao dušu", koji je iznedrio velike asove, klub kog su u slobodno vreme dolazili da gledaju i oni koji navijaju za "večite rivale", Partizan i Crvenu zvezdu, ali i klub koji je doživeo stromoglav pad pa je sada njegov opstanak doveden u pitanje. Kada su na Marakani čuli za probleme u kojima su se "romantičari" našli, rešili su da pomognu.

КАКАВ ПОТЕЗ: Црвена звезда решила да помогне ОФК Београду на несвакидашњи начин

Foto: N. Paraušić

Evo kako su se o tome oglasili ljubitelji kluba s Karaburme ("KPO"), koji vode zvaničnu Instagram stranicu OFK Beograda:

"Javni apel navijača i ljubitelja OFK Beograda stigao je do FK Crvena zvezda koji je kao aktuelni šampion doneo odluku da pomogne akciju i donira 1.000.000 dinara na račun udruženja KPO 1994.

Na osnovu razgovora sa predstavnicima KPO 1994, Crvena zvezda je donela odluku da sve prošlogodišnje pozajmice prema OFK Beogradu, u ukupnom iznosu od 5.971.000 dinara, preinači u trajne donacije.

Ovim putem se zahvaljujemo FK Crvena Zvezda na donacijama i prepoznavanju borbe za spas kluba.

Dalja upotreba svih dosadašnjih donacija biće javno prikazana na KPO stranicama".

U kakvim je problemima OFK Beograd?

Pre 111 godina, 6. jula 1911, oformljen je Beogradski sport klub, čuveni BSK koji je pet puta bio prvak kraljevine u periodu od 1931. do 1939. I Kup je osvajan u pet navrata, i to i posle preomene imena (četiri pehara su osvojena posle Drugog svetskog rata, a poslednji 1966).

Igrali su "romantičari" čudesan fudbal, a kako i ne bi kad su njegov dres nosili i asovi kao što su Slobodan Santrač, Ilija Petković, Spasoje Samardžić, pa i Dragoslav Šekularac, Josip Skoblar, Petar Borota, ali i mnogi, mnogi drugi...

Oduševljavali su "romantičari" igrama na domaćoj sceni, ali i na međunarodnoj, pa su tako stigli i do polufinala Kupa pobednika Kupova 1963. kada ih je zaustavio Totenhem,  ili četvrtfinala Kupa UEFA 1973, kada ih je savladao Tvente.

Sada su, međutim, "plavo-beli" sa Karaburme - u trećoj ligi, tj. Srpskoj ligi - Beograd, a njihov Omladinski stadion je u tužnom stanju.

Izgled tribine stadiona OFK Beograda, "Omladinskog stadiona" / Tviter / @bianconerobgd

Fotografija koja je pred vama kružim društvenim mrežama ove sedmice, a na njoj se vidi prava mala džungla na tribinama, usled nedostatka sredstava za njihovo održavanje.

Iako se među komentarima može naći i da se "dvoje ljudi koji su za to zaduženi stvarno trude, ali nema njih dovoljno, kao ni novca za održavanje sportskog objekta (pa i samog kluba)", to ne umanjuje tužnu sliku sa stadiona koji je ovdašnjim ljubiteljima fudbala donosio toliko radosti, decenijama.

Scene su bile još tužnije u leto 2020, kada su "Novosti" pravile foto-priču sa Omladinskog stadiona, a nekih od tada napravljenih fotografija možete se prisetiti:

Sa druge strane, u klubu s Karaburme se dešavaju i neke jezive stvari, pa je tako rukovodstvo OFK Beograda obavestio javnost i o fizičkim napadima na čelnike, ali i drugim nimalo prijatnim zbivanjima.


Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)