UŽASNI DETALJI BORBE PROTIV OPAKE BOLESTI: Radakoviću izvađen želudac, žučna kesa, deo tankih creva...

Novosti online

26. 09. 2022. u 10:45

Nekadašnji golman Partizana Radovan Radaković (51) preminuo je u nedelju uveče posle dvogodišnje bitke sa karcinomom želuca

УЖАСНИ ДЕТАЉИ БОРБЕ ПРОТИВ ОПАКЕ БОЛЕСТИ: Радаковићу извађен желудац, жучна кеса, део танких црева...

Foto arhiva VN

Radovan Radaković je posle igračke karijere započeo trenersku, ali se sve promenilo u jednom danu posle rutinskog pregleda. Radaković je jednom prilikom otkrio šta je sve prolazio tokom teške borbe. 

- Pitao sam odmah koliko još imam života. To ne mogu da opišem, to je neka vrućina, hladan znoj... Okrene se cela soba, ceo život vam se okrene i prođe kroz vas za tih par sekundi. Kada mi je doktor rekao da imam još tri do pet meseci, uplašio sam se. Međutim, kako vreme odmiče i kako se borim, sve to manje i manje - pričao je za Tanjug TV Radaković o svojoj borbi.

- Jedva sam mogao da pričam, a ne da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva... Mnogo je teško u glavi da se sve kockice spoje. Kažu doktori, psihijatri, psiholozi, samo treba pozitivno razmišljati... Jeste, slažem se, ali dođu i crne misli. Najteže je bilo saznanje. Posle toga, sve operacije i bolovi, sve bude i prođe, ali saznanje i u glavi što tog momenta bude, to je noćna mora. Meni kažu da sam jedan u milion koji je ovo preživeo.

Njegovo lečenje u Turskoj je koštalo oko 220.000 evra, a u trenutku kada je pričao o svojoj borbi, imao je još 50.000 evra duga. Troškovi lečenja, rehabilitacije, medikamenata i svega što prati teške dane daleko su prevazilazi njegove mogućnosti.

Bivši fudbaleri, njegovi nekadašnji saigrači i rivali, navijači... priskočili su u pomoć. Organizovano je i veliko prikupljanje sredstava, dok je FK Miljakovac organizovao i humanitarnu utakmicu legendi Partizana.

- Moram da istaknem Danka Lazovića, koji je fenomenalan dečko, koji je pokrenuo neke momke iz Partizana. Oduševili su me pojedini igrači Zvezde, koji su se odazvali i uplaćivali novac. Hvala im na tome, nisam imao prilike dosad da im se zahvalim, pa bih to želeo da uradim ovim putem. Kada sam saznao da sam od njih dobio pomoć, suze su mi krenule na oči.

Nažalost, bolest je bila jača.

Pored Partizana, Radaković je branio boje Obilića, BSK-a iz Batajnice, Borca iz Čačka, Radničkog iz Kragujevca, austrijskog Šturma, Zemuna, Voždovca i Kolubare. Karijeru je završio 2008. godine. Dva puta je bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije. Za reprezentaciju SR Jugoslavije je upisao dva nastupa 2001. godine.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)