NA DANAŠNJI DAN: "Lepotica" Save Miloševića koja je očarala Brazilce! A onda je krenula crna serija (VIDEO)

Novosti online

23. 09. 2022. u 16:41

FUDBALSKA reprezentacija Srbije pune 24 godine čeka na pozitivan rezultat protiv Brazila.

НА ДАНАШЊИ ДАН: Лепотица Саве Милошевића која је очарала Бразилце! А онда је кренула црна серија (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Žreb je tako hteo da naša nacionalna selekcija posle poraza od 2:0 na Mundijalu u Rusiji 2018. ponovo ukrsti koplja sa popularnim "kariokama".

Srbija, koja verovatno od tog perioda teško da je imala jači ofanzivni deo tima imaće idealnu priliku da u Kataru prekine jednu crnu seriju protiv Brazila.

Naime, poslednji put neuspeh je izbegnut još za vreme Jugoslavije, 23. septembra 1998. godine. Brazil je bio domaćin meča prijateljskog karaktera, koji je završen remijem, rezultatom 1:1.

Strelac jedinog gola za našu nacionalnu selekciju bio je Savo Milošević, koji je u svom stilu pokazao o kakvom se vrsnom golgeteru radi, i maestralno "bocnuo" loptu u 8. minutu za vođstvo Jugoslavije. 

Brazilci su izjednačili samo desetak minuta kasnije, kada je mrežu Ivice Kralja zatresao Marselinjo iz slobodnog udarca, a treba istaći i da je Jugoslavija meč završila sa igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona u 55. minutu teren napustio Nenad Grozdić.

Za Jugoslaviju su tada zaigrali: Ivica Kralj, Nenad Sakić, Goran Đorović, Slaviša Jokanović, Miroslav Đukić, Nenad Grozdić, Jovan Stanković, Zoran Njeguš, Predrag Mijatović, Dejan Rambo Petković, Savo Milošević, Dragan Žilić, Albert Nađ, Darko Kovačević, Saša Ćurčić, Nikola Lazetić i Dragan Šarac.

Osim utakmice u Rusiji, naša reprezentacija je odigrala sa Brazilom još dva meča od tada, a na oba nismo uspeli da zatresemo mrežu karioka. 

I 2002. i 2014. u meču koji niej bio takmičarski pretrpela je naša nacionalna selekecija minimalne poraze rezultatom 1:0. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri