RIVAL SRBIJE DOŽIVEO FIJASKO: "Neukrotive lavove" ukrotili fudbalski anonimusi! Kamerun se bruka pred Katar

Novosti online

23. 09. 2022. u 16:10

PRETPOSLEDNjA provera pred Mundijal Kameruna završila se pravim fijaskom ove afričke zemlje.

РИВАЛ СРБИЈЕ ДОЖИВЕО ФИЈАСКО: Неукротиве лавове укротили фудбалски анонимуси! Камерун се брука пред Катар

FOTO: FSS

Naime rival Srbije u Kataru poražen je u Južnoj Koreji od slabašnog Uzbekistana rezultatom 2:0. Legenda ove reprezentacije i aktuelni selektor Rigobert Song izvašao je na meč u formaciji 3-4-3 i gotovo u najjačem mogućem sastavu, ali uprkos tome doživeo je veliku bruku i poražen je od istinskih fudbalskih anonimusa. 

U prvih 11 su bili i golman Andre Onana, nekada čuvar mreže Ajaksa, kao i kapiten Vensan Abubakar, Mumi Ngamaleu i Brajan Mbeumo, napadač premijerligaša Brentforda. Nije bilo pojedinaca poput Karla Toka Ekambija, dok je bivši napadač Partizana Leandre Tavamba presedeo meč na klupi.

Foto: Printskrin/Sofascore

"Neukrotivi lavovi", kako ih popularno u domovini zovu, upali su u zamku totalnog autsajdera i razočarali na važnoj proveri. 

Njihovo mrežu u 24. minutu načeo je vezista Hojimat Erkimov, dok je pobedu predstavnika Azije potvrdio Oston Urunov 15 minuta pre kraja meča.

Ovaj šokantan poraz bi dodatno mogao da utiče na samopouzdanje ove nacionalne selekcije pre nego što izađu na megdan Piksijevim "orlovima", i svakako govori da se ne radi ni o kakvom bauku od reprezentacije, kako se često Kamerun predstavlja. 

Poslednju prijateljsku utakmicu pred Mundijal izabranici Rigoberta Songa imaće 27. septembra, a protivnik će biti Južna Koreja.

Srbija i Kamerun sastaju se u drugom kolu grupe "G" na Svetskom prvenstvu. Ovaj meč igra se 28. novembra uz direktan tekstualni prenos na portalu "Novosti". 

Podsetimo, pored Srbije i Kameruna u grupi "G" igraju još Brazil i Švajcarska.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024