HRVATI SE MALO ZANELI: Ovo je za medije naših komšija najimpresivniji niz pobeda u istoriji!?

Tanjug

23. 09. 2022. u 10:56

FUDBALSKA reprezentacija Hrvatske savladala je sinoć u Zagrebu Dansku sa 2:1 u A Ligi nacija, a bio je to treći uzastupni trijumf izabranika selektora Zlatka Dalića nad rivalima u Grupi 1.

ХРВАТИ СЕ МАЛО ЗАНЕЛИ: Ово је за медије наших комшија најимпресивнији низ победа у историји!?

EPA/EFE

Dovoljno da portal Index.hr proglasi "najimpresivniji niz pobeda u istoriji", a kao obrazloženje navodi se činjenica da su Hrvati upisali tri pobede zaredom nad selekcijama koje su u top 10 na FIFA rang-listi (Francuska je četvrta, a Danska na 10. mestu).


"Kockasti" su niz započeli u Kopenhagenu protiv Danske (1:0), zatim su savladali Francusku u Parizu identičnim rezultatom, a priču su zaokružili juče novim trijumfom nad Skandinavcima.

Hrvatska u poslednje kolo i duel protiv Austrije u Beču 25. septembra u 20.45 ulazi kao lider Grupe 1 A Lige nacija sa 10 bodova i pobeda joj garantuje plasman u plej-of, jer drugoplasirana Danska ima bod manje.

- Sada smo najmanje drugi, što je dobro za žreb kvalifikacija za EVRO. Ostvarili smo taj cilj. Liga nacija me do sada frustrirala, uvek smo se borili za opstanak, a sada imamo priliku nešto da napravimo. Zašto sad ne učiniti sve da se plasiramo na fajnal-for. Bilo bi to sjajno pre Svetskog prvenstva. Momci veruju, imamo sjajan ambijent u reprezentaciji - izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, a preneli brojni hrvatski mediji.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere