SKUPŠTINA CRNO-BELIH: Fudbalski klub Partizan uslovno istupa iz JSD

Novosti online

22. 09. 2022. u 20:33

FUDBALSKI klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom svega što se dešavalu u vezi izbora predsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

СКУПШТИНА ЦРНО-БЕЛИХ: Фудбалски клуб Партизан условно иступа из ЈСД

FOTO: FK Partizan

Saopštenje prenosimo u celosti bez redkcijskih izmena:

Fudbalski klub Partizan, kao član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan oštro osuđuje nezapamćen protivzakonit pritisak koji je pre sednice vršen na pojedine delegate u Skupštini JSD Partizan i zahteva da nadležni organi odmah preduzmu mere iz svoje nadležnosti.

Fudbalski klub Partizan, kao član JSD Partizan, osuđuje, ne prihvata i ne može da prihvati nezakonito i nestatutarno ponašanje predsednika košarkaškog kluba O.M. u Skupštini JSD Partizan.

Fudbalski klub Partizan, kao član JSD Partizan insistira da se izborni proces u JSD Partizan održi u svemu na način propisan aktima JSD Partizan i ističe da  odluke "donete" od grupe predstavnika određenog broja članova JSD Partizan nisu u skladu sa aktima JSD Partizan.

FK Partizan pruža punu podršku regularno izabranom rukovodstvu i upravi JSD Partizan u prevazilaženju nastale situacije i uspostavljanju zakonitog rada u JSD Partizan i u potpunosti je saglasan sa svim zakonom preduzetim koracima ostvarenim u vidu pokretanja svih odgovarajućih pravnih postupaka – podnošenja krivičnih prijava, tužbe za poništaj nezakonite i nestatutarne odluke nadležnom sudu i žalbe na rešenje Agencije za privredne registre.

Fudbalski klub Partizan je dužan da u svom radu dosledno poštuje zakonske norme, te se  samim tim ne može povinovati nezakonitim odlukama nelegitimne i nezakonite navodno  izabrane "nove" uprave  JSD Partizan, naročitoako su iste suprotne pravima obavezama i interesima članova FK Partizan.

Skupština FK Partizan, kao najviši organ kluba donela je odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan.

Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite  navodne uprave JSD Partizan, bez održavanja nove sednice skupštine JSD Partizan i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD Partizan bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba Partizan kao člana JSD Partizan.

Skupština FK Partizan pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i međunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje kluba.

BONUS VIDEO: Menigova majstorija i novi gol Partizana protiv Radnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POGLEDAJTE: Ovako je Vučić oduvao hrvatske novinare (VIDEO)