BUM! Veljko Paunović ponovo u Engleskom fudbalu: Srpski trener je na pragu novog angažmana

Novosti online

22. 09. 2022. u 19:54

VELjKO Paunović, trener koji je nacionalnu selekciju Srbije do 20 godina predvodio do svetskog trona glavni je kandidat da sedne na klupu tima iz engleskog Čempionšipa i ponovo se vrati u ovoj rang nakon što je već imao mandat u ekipi Ridinga.

БУМ! Вељко Пауновић поново у Енглеском фудбалу: Српски тренер је на прагу новог ангажмана

FOTO: Twitter/@ReadingFC

Srpski strateg je viđen na Ostrvu kao glavni kandidat da sedne na klupu Kardifa, ekipe iz Velsa koja nastupa u drugom po snazi takmičenju engleskog fudbala. 

Stiv Morison, nekadašnji čudotvorac u Milvolu nije uspeo da ostavi dobar utisak u Velsu, pa mu je uprava kluba nedavno uručila otkaz nakon samo 11 osvojenih bodova u prvih 10 kola šampionata.

Na upražnjeno mesto bi uskoro mogao da bude imenovan sin legende Partizana Blagoja Paunovića, koji je od februara ove godine bez angažmana nakon katastrofalne sezone u Ridingu.

Bila bi ovo idealna prilika da povrati reputaciju vrhunskog stratega koju zaslužuje i pokaže kritičarima na Ostrvu koje je i te kako imao o kakvom se trenerskom kvalitetu radi.

Paunović Foto readingfc.co.uk

Zadatak neće biti ni malo lak, došao bi na kormilo kluba u trenutku kada je moral tima pao i kada nema transfer rok na raspolaganju da kroji ekipu po svojoj meri.

Takođe Kardif je već dugo godina po kvalitetu tima u donjem domu Čempionšipa, bez ozbiljnih indicija da će moći da napadne Premijer ligu, pa će srpskom strategu biti potreban "mađioničarski štapić" da preokrene stvari u Velsu.

Kao igrač Paunović je reprezentativni dres oblačio dva puta. Debitovao je protiv Meksika 2002. godine, a u svom drugom meču za reprezentaciju je 2004. godine (protiv Severne Irske) bio i strelac jedinog pogotka za selekciju SCG

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ PROMENA: Julijan Nagelsman ostaje selektor Nemačke do kraja Svetskog prvenstva 2026.