VAŽNE BITKE: "Orlovi" se bore ne samo za napredak u Ligi nacija, već za i mnogo bitniji cilj

S. R.

21. 09. 2022. u 22:53

POSLEDNjA dva kola Lige nacija nude mnogo stvari na talonu. Takmičenje u najmlađem UEFA nadmetanju pruža "padobran" selekcijama da, ukoliko omanu u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta 2024. u Nemačkoj, obezbede najmanje baraž, ukoliko se dokopaju čelne pozicije u svojim grupama u divizijama od A do C. Takođe, ekipe se bore da osiguraju što bolje šešire pri izvlačenju kuglica, 9. oktobra u Frankfurtu.

ВАЖНЕ БИТКЕ: Орлови се боре не само за напредак у Лиги нација, већ за и много битнији циљ

FOTO: FSS

Klasične kvalifikacije za Evropsko prvenstvo daće ukupno 20 učesnika na završnom turniru. Timovi će biti podeljeni u ukupno deset grupa (sedam sa pet učesnika i tri sa po šest), od kojih će po dve najbolje plasirane otići na EVRO 2024. Preostala četiri mesta biće poznata po završetku "regularnih" kvalifikacija, a tu Liga nacija ima veliki benefit. Naime, pobednici svake od četiri grupe u divizijama, od A do C, imaju obezbeđen baraž (na programu od 21. do 26. marta 2024), ukoliko se ne dočepaju prva dva mesta.

Isto tako, vrh tabele u najmlađem formiranom takmičenju reprezentacija donosi promociju u viši rang i bolji šešir u žrebu za EVRO 2024. Prvi će se sastojati od četiri pobednika najjače divizije, kao i još šest najbolje plasiranih selekcija. U drugom četiri poslednje iz ranga A, plus pobednike iz svake grupe u diviziji B, gde je i naša selekcija. Po istom ključu biće određeni šeširi tri, četiri i pet, dok će se poslednji, šesti, sastojati od samo tri selekcije.

Stoga, "orlovi" imaju veliki motiv da trijumfima u mečevima sa Švedskom i Norveškom, ne samo da u narednom ciklusu izbore utakmice sa kremom evropskog fudbala, nego i da upadnu u drugi šešir i obezbede, uslovno rečeno, lakše rivale u kvalifikacajama za EP.

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024