NOVI VETROVI SA ZAPADA? UEFA povukla potez koji je oduševio Rusiju

Novosti online

20. 09. 2022. u 15:58

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje je veoma aktuelan, baš kao i prateći sportski segmenti. Obično su se oni ticali sankcija ruskim i beloruskim sportistima, ali se za jedan priličan zaokret danas pobrinula UEFA.

НОВИ ВЕТРОВИ СА ЗАПАДА? УЕФА повукла потез који је одушевио Русију

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Podsetimo, od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države su se utrkivale ko će i kako kazniti i Rusku Federaciju, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, i tu je postojala trka - ko će više, a ko na originalniji da izrekne neku kaznu.

Sankcije u vidu toga da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa takmičenja (pa i sportisti u mnogim pojedinačnim sportovima), dovele su do toga da mnogi sportisti uopšte ne mogu da se nadmeću na međunarodnoj sceni, a ni evropska kuća fudbala od toga nije rešila da se izuzme.

Ali UEFA je danas udovoljila jednom zahtevu iz Ruske Federacije.

Evo kako o tome javlja ruska agencija RIA Novosti:

- Ukrajinska fudbalska asocijacija (UAF) platila je kaznu koju joj je izrekao Savez evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) zbog političkih stavova selektora ukrajinske reprezentacije Aleksandra Petrakova, objavio je predsednik UAF Anrej Pavelko.

Nešto ranije je Fudbalski savez Rusije (RFS) poslao pismo Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) i UEFA povodom izjava Patrakova, koji je tražio da se Rusima (igračima, pojedincima, prim. prev.) zabrani da igraju međunarodne mečeve, a takođe je pričao o želji da se pridruži ukrajinskoj armiji.

"Njihova (ruska) nelogična žalba je dugo razmatrana u UEFA. Naravno, nije doneta nikakva odluka o suspenziji (selektora Ukrajine), niti je to moguće. Desilo se samo jedno upozorenje i mala kazna, koju je naš Savez bio počastvovan da plati", napisao je Pavelko na Fejsbuku.

Ranije su FIFA i UEFA objavili zajedničko saopštenje o tome kako se ruske reprezentacije i klubovi suspenduju do daljeg iz svih međunarodnih takmičenja zbog situacije u Ukrajini. Sredinom jula, Sud za sportsku arbitražu (CAS) je odbacio žalbu protiv ove odluke - zaključuje se u tekstu RIA Novosti.


Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

OVO NISTE MOGLI DA VIDITE U TV PRENOSU: Novak Đoković šokirao svet potezom pet sekundi posle pobede u finalu Australijan opena (VIDEO)

OVO NISTE MOGLI DA VIDITE U TV PRENOSU: Novak Đoković šokirao svet potezom pet sekundi posle pobede u finalu Australijan opena (VIDEO)

Novak Đoković je osvojio Australijan open 2023, tom pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu je došao do rekordne, desete grend slem titule u Melburnu, a samo pet sekundi posle realizovanog poena za trijumf uradio je nešto što što TV gledaoci nisu mogli da vide, a što je sve na tribinama Rod Lejver arene iznenadilo. Naravno, i one koji su potom videli na privatnim snimcima šta je Nole učinio.

29. 01. 2023. u 18:25

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ JE KRALJ AUSTRALIJE: Novak razbio Cicipasa u finalu Australijan opena, jači od povrede, provokatora i Australije!