NEMCIMA NEĆE BITI DOBRO: Piksi im "ukrao" jednog od najvećih evropskih bisera

Novosti online

19. 09. 2022. u 12:13

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije povodom utakmica koje "orlove" očekuju u Ligi nacija!

НЕМЦИМА НЕЋЕ БИТИ ДОБРО: Пикси им украо једног од највећих европских бисера

FOTO: Tanjug/AP

Srbija prvo u subotu na svom terenu igra protiv Švedske, a potom i protiv Norveške u meču koji bi trebalo da odluči pitanje pobednika grupe.

Ovo će biti i poslednji zvanični mečevi pred Svetsko prvenstvo u fudbalu koje počinje 20. novembra.

U ekipi se nalaze dvojica debitanata Srđan Babić i Stefan Mitrović, dok je Piksi otkrio i da je razgovarao sa Lazarom Samardžićem.

- Trebalo je da ih bude trojica, ali za sada dvojica. To su igrači koji poseduju potencijal i talenat. Babić je na poziciji na kojoj igra kapiten svog tima, on je bio član generacije sa Novog Zelanda, to je grupa igrača koja čini okosnicu reprezentacije, moja je želja da ga vidim uživo, njegove konstantne igre u Primeri zaslužuju svaku pažnju. Drugi debitant je Stefan Mitrović, koji predstavlja budućnost našeg fudbala, on je mlad, ali njegove karakteristike izgledaju meni odlično. To su brzina, hrabrost da probleme jedan na jedan rešava sa autoritetom. Želja nam je, a znate i sami da postoji mogućnost da bira između dve zemlje, moja procena je da su to igrači koji treba da igraju za svoju zemlju i otadžbinu - rekao je Stojković i dodao:

-  Što se tiče Samardžića iz Udinezea, naravno da sam bio u Milanu, ne da bih gledao Krunića, već Samardžića. Imali smo telefonski razgovor, gde sam mu objasnio koje su namere i želje, ali u razgovoru sam primetio da nije bilo dileme da li će igrati za Srbiju ili Nemačku. Dogovor je da u sledećem ciklusu, ako bude nastavio da igra dobro, da tada bude na spisku da debituje za Srbiju, to je nešto sa naše strane što je trebalo da uradimo, na njima je da izaberu, jednu ili drugu stranu. To su igrači sa srpskim imenima i prezimenima, tu nemam dilemu.

Foto arhiva VN

 

Nastavio je Stojković da govori o Samardžiću, selektor ima samo reči hvale za fenomenalnog fudbalera Udinezea.

- On je član Udinezea, igra u jednoj od najjačih liga. Igrač koji poseduje potencijal. Prošao je mlađe selekcije Nemačke. On poseduje kvalitet, njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio, ne samo u ovoj utakmici, već duži period, te njegove igre i anticipacije u igri, zaista zaslužuje pažnju, poseduje talenat, nema tu velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove i šta ja znam. Važno je da budu zdravi i da su opredeljeni da igraju za Srbiju. Treba misliti i o budućnosti, jer smo ostajali bez nekih igrača, jer smo verovatno bili nemarni. Ja ne želim da pravim neke greške u startu. Na meni je da uputim poziv, da pokažem da nam je stalo, a da oni odluče sutra za koga će. Ali mislim da tu neće biti problema, ofanzivni igrač koji voli da ima loptu u nogama, vrlo je mlad, njegovo godište je takvo da je tek na početku fudbalske karijere.

BONUS VIDEO: "Delije" su se ovako oprostile od Dejana Stankovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)