LIGA NACIJA ZAGREVANJE ZA KATAR: Srbija će u slučaju dve pobede i povoljne gol-razlike obezbediti plasman u elitni rang

M. BLAŽIĆ

19. 09. 2022. u 09:45

SVETSKA smotra fudbala je sve bliže, a pre nego što se kompletna javnost okrene onome što "orlove" u novembru i decembru očekuje u Kataru, u fokusu će se naći završne borbe za plasman u najkvalitetniju grupu (A) Lige nacija.

ЛИГА НАЦИЈА ЗАГРЕВАЊЕ ЗА КАТАР: Србија ће у случају две победе и повољне гол-разлике обезбедити пласман у елитни ранг

FOTO: M. Vukadinović

Tim povodom selektor Dragan Stojković će u SC FSS u Staroj Pazovi okupiti svoje pulene, a ključni dueli protiv Švedske u Beogradu i Norvešeke u Oslu su na programu 24, odnosno 27. septembra.

Ulazak u krem društvo ovog takmičenja donosi samo prvo mesto do kojeg Srbija može u slučaju obe pobede i bolje gol-razlike od Norvežana, koji trenutno kao i "orlovi" imaju gol-razliku plus tri.

Proteklog vikenda je među zapaženijima iz tabora našeg nacionalnog tima bio defanzivac poljske Legije Filip Mladenović. On je u petak dva puta zatresao mrežu Legnice, u pobedi svog tima od 3:2.

- Već sam davao neke divne golove u Legiji, pogotovo u mojoj prvoj sezoni, tada sam ih postigao sedam. Srećan sam, jer smo pobedili u ludoj utakmici. Ne sećam se kada smo tako loše počeli, beznadežni smo bili, previše grešaka u prvih deset minuta. To ne sme da nam se dešava. Ipak, znali smo da oni imaju problema u odbrani i da možemo da se vratimo - počeo je Mladenović priču o onome što očekuje Srbiju preko prvenstvenog izazova, koji je uspešno rešio njegov tim.

Mundijalska viza je izvađena u novembru prošle godine, a u istom mesecu ove godine će mnogi sa nestrpljenjem iščekivati finalnu odluku selektora Dragana Stojkovića o tome na koga će računati u Kataru.

- Nadam se da ću ići na Mundijal - to je san i to bi bila kruna moje karijere. Voleo bih da igram na velikom turniru, to bi bilo sjajno. Letim za Srbiju na pripreme reprezentacije u dobrom raspoloženju i formi. Osećam se kao da se vraćam u formu od pre dve godine, ali mogu još bolje, kao i ceo tim - zaključio je Mladenović.

Reprezentativci Srbije će prvi trening u ovom mini pripremnom ciklusu za duele sa Švedskom i Norveškom odraditi danas od 17.00. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)