SITIJEV VIKING UKROTIO "VUKOVE": Holand nastavio seriju golova, građani marširaju ka odbrani trona Premijer lige (VIDEO)

Novosti online

17. 09. 2022. u 15:21

U prvoj utakmici subotnjeg programa fudbaleri Mančester sitija gostovali su Vulverhemptonu i trijumfom rezultatom 3:0 nastavili svoj marš ka odbrani trona u najjačem rangu engleskog fudbala.

СИТИЈЕВ ВИКИНГ УКРОТИО ВУКОВЕ: Холанд наставио серију голова, грађани марширају ка одбрани трона Премијер лиге (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Četa Pepa Gvardiole išla je na noge ekipi koja tradioconalno skida skalopove favoritima i čija je odbrana prošle sezone retko kapitulirala na svom "Molinju". 

Ipak, ni po čemu "vukovi" nisu demonstrirali danas na onu granitnu defanzivu koja ih je krasila. Promena formacije sa tri štoperam na dva Bruna Laža, prodaja Konoro Koudija i Romejna Saisa u mnogome su uticali na bleda izdanja Vulvsa koja su se nastavila i ovog popodneva.

Šampion je već u 1. minutu otvorio meč golom pomalo zaboravljenog "lošeg dečka" ostrvskog fudbala - Džeka Griliša. Kevin de Brujne je probio po desnom boku, oštra lopta u peterac a najskuplji Englez u istoriji Premijer lige savladao je Žozea Sa.

Samo 15 minuta kasnije, Erling Holand je nastavio svoju ubitačnu seriju golova, i to svojom slabijom nogom, desnicom, prelepim udarcem sa ruba šesnaesterca.  

U 30. minutu domaćin je ostao i sa igračem manje, nakon jednog brutalnog starta novog štopera Vulvsa. Talentovani Irac Nejtan Kolins je nesmotreno podigao previsoko nogu i otvorenim kramponima uleteo u torzo Džeka Griliša.

Bilo je već tada jasno da povratka za "vukove" nema, koji su ovoga puta bili bez predvodnika čopora Raula Himeneza, a i najzvučnija akvizicija, vremešni Dijego Kosta je meč gledao sa tribina.

Siti je potom u prepoznatiljivom stilu lomio protivnika, kontrolisao posed i čekao da pronađe novu pukuotinu u odbrani rivala. 

A učinili su to preko Fila Fodena, izdanka kluba koji je vešto matirao golmana na ovu asistenciju Kevina de Brujnea za konačnih 3:0.

Mančester siti u narednom kolu dočekuje u gradskom derbiju preporođeni Mančester junajted, dok Vulvsi idu u prestonicu, na megdan sa Vest hem junajtedom. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati