NEKA NICA JOŠ SPAVA: Partizan u drugom kolu grupe D Lige konferencija dočekuje Francuze

M. BLAŽIĆ

15. 09. 2022. u 10:20

HOD po mukama je, nadaju se svi u Humskoj, završen, sada je vreme za uživanje u fudbalu. Posle sumornog perioda izabranici Gordana Petrića su sa nekoliko dobrih partija i ubedljivih pobeda povratili samopouzdanje i kao svojevrsna nagrada im večeras (21.00 - Arena 1 premijum, RTS 1) stiže utakmica drugog kola Lige konferencija protiv francuske Nice.

НЕКА НИЦА ЈОШ СПАВА: Партизан у другом колу групе Д Лиге конференција дочекује Французе

FOTO: M. Vukadinović

Strateg "valjka", kao i u nekim ranijim situacijama, potpuno smireno pristupa najvećem izazovu u dosadašnjem toku sezone sa nadom da će iz tog mira ekipa uspeti da izvuče ono najbolje i ostvari prvu pobedu u svom fudbalskom domu protiv nekog od timova iz liga "petice" posle 24 godine.

- Posle poslednje utakmice, koju je Nica dobila 1:0 protiv Ajačija, delovalo mi je kao da nećemo igrati sa najjačim timom otkako sam ovde. Crvena zvezda je možda i bolja ekipa od Nice, ali sam mišljene promenio gledajući snimak protiv Kelna. Tad se tokom prvog poluvremena potvrdio moj stav, da bi se u drugom videlo da ima izuzetan sastav, tehnički potkovan i brz. Zato sam promenio mišljenje. Nica trenutno spava, može svakog časa da se probudi i stvori nam problem - jasan je Petrić.

Uoči duela sa Slovackim trener crno-belih je Čehe uporedio sa ekipama iz engleskog Čempionšipa, sada je Francuze podigao na nivo više.

- Nica može da se uporedi sa timom iz Premijer lige. Da ne pričam kojim konkretno, da se ne bi pravile priče, međutim, Vladimir Ivić mi je rekao da je sa Makabijem nedavno u kvalifikacijama imao problem. Biće zanimljiva utakmica, moraćemo da odradimo nekoliko zadataka.

Utisci Vladimira Ivića iz dvomeča sa ovim klubom su dragoceni u pripremi večerašnjeg duela.

- Preneo mi je da Francuzi igraju u talasima. Po deset, petnaest minuta deluju uspavano, posle čega prebace u veću brzinu. Moramo da odgovorimo na njihov i nametnemo naš stil igre. Iako su dobili poslednje dve utakmice na strani, nisam primetio da su u gostima bolji. Igraju isto. Krenuli su slabije u odnosu na prošlu sezonu, dosta igrača su promenili tokom prelaznog roka, možda trener luta sa postavkom, igrali su u jednom trenutku sa trojicom pozadi, poslednji put u formaciji 4-4-2, što znači da kod Favra postoji nesigurnost. Siguran sam da neće igrati pod ručnom,jer svi znaju koliko im Evropa znači.

Bod bi verovatno predstavljao dobar "ulov", ali se normalno unutar svlačionice uoči meča glasno priča o osvajanju sva tri.

- Nemamo šta da kalkulišemo na našem stadionu. Ako dobijemo imaćemo veće šanse da prezimimo u Evropi, pošto poslednju igramo sa Česima kod kuće. Nadam se da su momci toga svesni, daćemo sve od sebe da se promeni i tradicija po kojoj nismo 24 godine na našem stadionu dobili tim iz "liga petice".

Crno-beli će večeras sigurno igrati bez suspendovanog Kristijana Belića, prisutno je par dilema, a trener Partizana, poput većine navijača, očekuje da najveća opasnost po gol Nice stigne sa krila.

- Od Dijabatea očekujem da nastavi da pruža ono što je davao u poslednje vreme. Želim da bude još konkretniji, jer sam siguran da ga se plaše. Trebalo bi to da iskoristi. Odbrambeni igrač se vraća u bekovski ples kad Fuseni ima loptu, ne napada ga rano. Još samo da popravi statistiku, po broju golova i asistencija - zaključio je Petrić. 

Dijabate: "Sve u našim rukama"

INTERNACIONALAC iz Malija Fuseni Dijabate je neko od koga se s pravom, uz Rikarda, najviše očekuje u svakoj utakmici srpskog vicešampiona.

- Sada su karte u našim rukama. Na nama je da dobro počnemo utakmicu, pokažemo karakter do kraja i da uz pomoć navijača postignemo što bolji rezultat. Igrao sam zajedno sa Šmajhelom, ali nismo toliko bliski, da budemo prijatelji. Poznajem njegove kvalitete, na nama je da ga napadnemo. Sa dovoljno karaktera i volje možemo uspeti. Iako govorim francuski, neću sa defanzivcima Nice komunicirati na terenu, ovo je za mene meč kao i svaki drugi - podvukao je Dijabate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade