CRVENO-BELI DOŠLI PO CEO PLEN: Zvezda večeras protiv Trabzona traži prve bodove u Ligi Evrope

Đ. SAMOILOVIĆ

15. 09. 2022. u 09:59

UPLIV u sigurnije vode ili novi zalazak u buru i borba sa vetrovima nesigurnosti crveno-belog broda.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ДОШЛИ ПО ЦЕО ПЛЕН: Звезда вечерас против Трабзона тражи прве бодове у Лиги Европе

FOTO: M. Vukadinović

Trabzon, od specijalnog izveštača "Novosti"

Jedna od te dve opcije je večeras (18.45) pred fudbalerima Zvezde koji na zdanju "Šenol Guneš", ušuškanom na obali Crnog mora, napadaju Trabzon u potrazi za prvim bodovima u ovogodišnjem izdanju grupne faze Lige Evrope.

Pošto su na meču sa Monakom prošlog četvrtka propustili da se upišu na tabelu, jasno je da poraz u ovom trenutku nije opcija, budući da bi izostanak jednog ili tri poena značajno uticao na ambicije srpskog šampiona vezane za prolazak teške grupe u drugom po jačini UEFA kupu.

Zbog toga, trener srpskog prvaka Miloš Milojević ne misli ni o čemu drugom nego o pobedi, što je jasno stavio do znanja srpskim izveštačima juče po podne na konferenciji, pre nego što se zaputio na travu Trabzonovog stadiona, na poslednji trening pred meč.

- Iskreno, očekujem bolju predstavu nego protiv Monaka, kako bismo podigli nivo rezultata. Poštujemo Trabzon, ali verujem u to što radimo i u ovu grupu igrača. Moramo bolje i možemo bolje. Dolazimo posle dobrog rezultata iz domaćeg prvenstva, ako budemo za nijansu bolji nego u poslednjoj trećini protiv Monaka možemo da imamo pozitivan rezultat - poručio je Milojević.

Situacija ni za jedne ni za druge nije sjajna, s tim što su crveno-beli pobedom nad Novim Pazarom u prvenstvu prekinuli niz od tri uzastopna meča bez pobede, dok je domaćin večerašnjeg meča u ponedeljak izgubio od Adane (3:2) i nastavio sa posrtanjem na oba fronta. Međutim, svestan je Milojević činjenice da je ranjeni lav najopasniji, dobro je sa svojim stručnim štabom prostudirao večerašnjeg rivala.

- Imam puno informacija, znamo da je to tim sastavljen od vrlo kvalitetnih pojedinaca. Ne volim da izdvajam naročito igrače, Bakaseta, Gomez, Mahmut Trezege, to su asovi koji imaju poseban kvalitet. Mislim da ne treba da se fokusiramo posebno na jednog fudbalera, već da se trudimo da zaustavimo sve njihove kvalitete - dodao je Zvezdin šef struke. Još jedan adut Crvene zvezde je Nemanja Milunović, komandant odbrane koji je prošle godine igrao dva meča sa Trabzonom.

- Naravno da poznajem njihovu ekipu. Izuzetni navijači i atmosfera, ali promenilo se dosta u odnosu na prošlu godinu. To je ekipa u kojoj ima individualnog kvaliteta, mogu svaku grešku da kazne. Spremali smo utakmicu, znamo dobre i loše strane. Očekujem pun stadion, ali mi smo profesionalci i mislim da će nam to biti samo motiv više - podvukao je Zvezdin defanzivac.

Ne bi bio zadovoljan remijem, naročito zbog poraza od Monaka u prvom kolu.

- Naravno da bih bio presrećan sa pobedom, naročito posle Monaka. Došli smo da igramo fudbal i uzmemo ceo plen. Ne bih bio zadovoljan remijem, voleo bih da uzmemo sva tri boda - završio je popularni "Đed". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije