SKUPO GA KOŠTAO PORAZ OD HRVATA! Tuhel dobio otkaz u Čelsiju, poznata lista kandidata za naslednika

Novosti online

07. 09. 2022. u 11:47 >> 11:49

TOMAS TUHEL nije više menadžer Čelsija. To je zvanično saopštenje kluba sa Stamford bridža, čiji čelnici su se na ovaj potez odlučili posle šokantnog poraza "plavaca" od zagrebačkog Dinama (0:1) u meču prvog kola grupe E Lige šampiona.

СКУПО ГА КОШТАО ПОРАЗ ОД ХРВАТА! Тухел добио отказ у Челсију, позната листа кандидата за наследника

FOTO: EPA

U saopštenju Čelsija se navodi da klub želi da se zahvali Tuhelu i njegovim saradnicima na svemu što su učinili za ekipu sa "Stamford bridža".


- On će ostati upamćen u istoriji Čelsija posle osvajanja Lige šampiona, Superkupa i Svetskog klupskog prvenstva. Novi vlasnici kluba veruju da je sada, sto dana od preuzimanja kluba, pravo vreme za ovu tranziciju - dodaje se u saopštenju Čelsija.

Londonski klub se neće oglašavati do imenovanja novog menadžera, ali mediji na Ostrvu već su napravili užu listu kandidata.

Prvi favorit je Maurisio Poketino koji od jula kad se razišao sa PSŽ nema klub.

Šanse se daju i Zinedinu Zidanu, naročito zbog opsednutosti novog gazde Čelsija Boelija zvučnim imenima.

Grem Poter, menadžer Brajtona, najprijatnijeg iznenađenja Premijer lige ove i prethodne sezone, takođe je na listi kandidata, a pominje se i Joakim Lev.


Tuhel (49) je u Čelsi stigao u januaru prošle godine, a sa londonskim klubom osvojio je Ligu šampiona, evropski Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Nemački stručnjak je pre Čelsija vodio PSŽ, Borusiju Dortmund, Majnc i Augsburg. Londonski klub je trenutno šesti na tabeli Premijer lige sa 10 bodova.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)