"NA KOSOVU SU ME OPTUŽILI ZBOG SRBIJE": Albanac osudio DŽaku i Šaćirija za čuveni gest protiv "orlova"

Novosti online

04. 09. 2022. u 10:00

Švajcarski fudbaler Valon Behrami dao je jedan intervju za tamošnji "Blik" u kom se prisetio Svetskog prvenstva u Rusiji i problema koji je imao posle utakmice sa Srbijom!

НА КОСОВУ СУ МЕ ОПТУЖИЛИ ЗБОГ СРБИЈЕ: Албанац осудио Џаку и Шаћирија за чувени гест против орлова

Foto arhiva VN

Behrami je rođen u Kosovskoj Mitrovici 1985. godine, ali je kao dete sa roditeljima otišao u Švajcarsku gde je i ostao. Tokom karijere je igrao za veliki broj klubova kao što su Lacio, Fiorentina, Napoli, HSV, dok je sa nacionalnim timom "završio" upravo posle tog Mundijala.

Neće biti u ekipi protiv Srbije u Kataru, ali se prisetio dešavanja koja su se desila na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

- Tu temu i danas mrzim. To je fudbal, a ne politika. Tom gestu nije mesto na fudbalskom terenu. To je glupost, ne igramo se rata. mene su na Kosovu tada optužili da nisam učestvovao u tom gestu. Igrači Srbije su moji prijatelji, rođeni su posle rata. Zato bi na ovom SP trebalo samo da se igra fudbal i ignoriše sve ostalo", rekao je Behrami za "Blik" i ispričao da je došlo do tuče posle remija sa Brazilom u prvom kolu:

- Mnogo toga se desilo na SP. U hotelu je došlo do tuče posle remija sa Brazilom. Svi su bili srećni zbog sjajnog rezultata, sve porodice igrača su bile u hotelu. I Lara (sadašnja supruga) i moji roditelji. Mi igrači smo jeli, dok su supruga i roditelji seli za sto. Tadašnji generalni sekretar je optužio moju porodicu da se nisu pozdravili. To me je teško pogodilo, jer su se ponašali kao i svi ostali".

Zatim je optužen da je njegova žena prečesto boravila u hotelu.

- Uvek smo se pridržavali pravila. Uvek. Druge devojke su bile mnogo češće. Skandali su potom nastavljeni. Toliko da su svi dvojni državljani odjednom hteli da se povuku iz tima zbog generalnog sekretara i njegovih izjava da bi trebalo razmotriti zabranu dvojnog državljanstva. Niko više nije hteo da igra. Ne znam za Šaćirija, ne sećam se tačno, ali svi ostali da. Zauzeo sam se za svoje kolege i stekao više neprijatelja".

Ispričao je i kako je on dospeo u Švajcarsku sa Kosova, gde je rođen.

- Otputovali smo poslednjim autobusom sa Kosova, kada smo shvatili da tamo nema budućnosti. Imao sam četiri i po godine. Plakao sam dva meseca, svake noći. Nedostajali su mi baba i deda. Bavio sam se atletikom pre nego što sam ušao u fudbal. Negde 1998. je stiglo pismo da treba da budemo proterani, ali mi je fudbal tada pomogao. Otac fudbalskog kolege se zauzeo za nas, prikupljeni su potpisi da ostanemo", ispričao je Behrami.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)