PARTIZANOVA DECA POKORILA EVROPU: Mlađe kategorije crno-belih osvojile dva velika turnira

Novosti online

02. 09. 2022. u 11:11

DA je Partizanova škola fudbala među najboljima u Evropi dokazuju uspesi uspesi mlađih kategorija crno-belih širom "Starog kontinenta".

ПАРТИЗАНОВА ДЕЦА ПОКОРИЛА ЕВРОПУ: Млађе категорије црно-белих освојиле два велика турнира

FOTO: FK Partizan

Na listu velikih rezultata ostvarenih u poslednje vreme pridodata su i dva prva mesta na izuzetno jakim turnirima u Budimpešti i Firenci.

FOTO: FK Partizan

 



"Barsa Budapest kup", koji je održan u glavnom gradu Mađarske, posetili su petlići "parnog valjka", odnosno dečaci rođeni 2011. godine koje su predvodili treneri Nikola Filipović, Miloš Nikolić i Slobodan Šaranov, uz asistenciju doktora Zorana Paunovića, i pobedili u konkurenciji 12 ekipa.

Bili su tu i dečaci Barselone, Verone, Slovana iz Bratislave, Videotona, Đera, Ferencvaroša i Ujpešta, i svi oni su na kraju morali da čestitaju crno-belima na zasluženom trijumfu.

 

FOTO: FK Partizan

 


Nakon trijumfa nad Ferencvarošem (1:0) i Đerom (2:1), kao i poraza od Verone (0:2), Partizanovi petlići su se plasirali u osminu finala, u kom su savladali Ujpešt (3:0), na stepeniku više su bili bolji od Barselone (1:0), ekipi Verone se, potom, u polufinalu identičnim rezultatom revanširali za poraz u grupnoj fazi, da bi u finalu nakon 0:0 u regularnom delu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca još jednom savladali vršnjake iz Ferencvaroša (3:2).

Za golmana turnira je proglašen Vuk Dimitrijević, a po ocenama prisutnih, trofej za najboljeg igrača turnira trebalo je da ode u ruke Andreja Dimitrijevića, ali nije, navode iz Partizana.

Pomenuta generacija već je navikla na uspehe, budući da su dečaci osvajali turnire, kako u zemlji, tako i u Evropi, a čine je: Vuk Davidović, Dušan Cvijan, Andrej Dimitrijević, Aleksa Linta, Pavle Jevtić, Luka Soknić, Haris Saiti, Relja Mijailović, Aleksa Simetić, Pavle Stapar, Vojin Radojković, Stefan Marinković i Aleksa Puškarević.

Dok su njihovi mlađi drugari osvajali turnir u Mađarskoj, kadeti crno-belih su igrali u Firenci na jednom od najprestižnijih turnira "TORNEO NEREO ROKO 2022" i pobedili. I to tako što su u finalu savladali Empoli, klub čija je omladinska škola najcenjenija u celoj Italiji i na čijoj klupi sedi Alesandro Birindeli, a rezultat je bio 6:1.
 

FOTO: FK Partizan

 



Pre toga, igrači trenera Đorđija Ćetkovića, Miloša Bogunovića, Srđana Ostojića i Vasila Timotića savladali su ekipu Milana (3:1), remizirala protiv Pontendera (1:1), a zatim prvo mesto u grupi obezbedili pobedom nad Pizom (5:1).

Eliminacioni deo turnira, pored igračkih kvaliteta, pokazao je i mentalnu snagu crno-belih koji su u polufinalu, nakon 1:1 u regularnom delu meča, na penale savladali austrijski Šturm iz Graca (5:4), da bi u već pomenutom finalu pokazali potpunu dominaciju.
 

FOTO: FK Partizan

 


Pored trenera uz ekipu su bili dugogodišnji sekretar omladinske škole Dragan Šušnjar, fizioterapeut Aleksandar Olujić i vođa puta Aleksandar Mirosavljević, a tim su činili: Omer Kahrović, Dženis Totić, Uroš Ćuk, Relja Obrić, Uroš Filipović, Uroš Dinić, Dimitrije Janković, Dušan Došlov, Matija Popović, Dušan Jovanović, Vanja Radulaški, Veljko Krstić, Ognjen Ugrešić, Zoran Alilović, Ilija Batričević, Andrej Popović, Mihajlo Ilić i Vanja Dragojević,

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Andrej Popović, najbolji strelac Matija Popović, a Đorđije Ćetković za najboljeg trenera turnira.

BONUS VIDEO: Slavlje "grobara" nakon gola Natha u derbiju
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)