GRAD BEOGRAD: Komemoracija Šoškiću nije zabranjena!

Tanjug

29. 08. 2022. u 14:43

SEKRETARIJAT za opšte poslove Grada Beograda saopštio je danas da nije zabranio komemorativnu sednicu legendarnom golmanu Partizana Milutinu Šoškiću u svečanoj sali u Starom dvoru.

ГРАД БЕОГРАД: Комеморација Шошкићу није забрањена!

FOTO: Privatna arhiva

Sekretarijat se oglasio pošto su pojedini mediji preneli pismo grupe navijača Partizana, u kom oni pitaju gradonačelnika Beograda Akeksandra Šapića ko je i zašto zabranio komemoraciju Šoškiću u prostorijama Skupštine grada Beograda.


- Zvaničnom odlukom Sekretarijata za opšte poslove, koja je doneta pre dva meseca, precizirano je da se svečana sala u Starom dvoru neće više koristiti u komercijalne svrhe, već samo za potrebe Uprave Grada Beograda. Znači, ne može da se otkaže nešto što nije moglo ni biti zakazano, pa ni komemorativna sednica posvećena legendarnom fudbaleru Šoškiću - ističe se u saopštenju Sekretarijata za opšte poslove.

Sekretarijat dodaje da je Grad Beograd ranije izdavao svečanu salu u Starom dvoru za komemoracije, obeležavanje jubileja, seminara, predavanja i druge kulturne, sportske i naučne događaje i dodaje:

- Sve druge sale, uključujući i salu na Trgu Nikole Pašića, u kojoj se održavaju sednice Skupštine grada, ostaju u komercijalnoj upotrebi i one mogu da se iznajme u različite svrhe.

Milutin Šoškić je preminuo 27. avgusta u Beogradu u 85. godini. On se smatra najboljim golmanom Partizana svih vremena i jednim od najboljih u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024