MILOJEVIĆ DEBITOVAO POBEDOM: Zvezda se oporavila od Makabija, crveno-beli spremni za derbi (VIDEO)

Č. V.

27. 08. 2022. u 19:43 >> 22:35

CRVENA zvezda je zamenila trenera, ali navike u Mocart Bet Superligi Srbije su ostale iste. Crveno-beli su upisali novu pobedu, pošto su u 8. kolu savaladali Javor sa 4:1.

МИЛОЈЕВИЋ ДЕБИТОВАО ПОБЕДОМ: Звезда се опоравила од Макабија, црвено-бели спремни за дерби (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Miloš Milojević je nasledio Dejana Stanković na klupi šampiona naše zemlje i mučili su se njegovi izabranici da sruše dobru ekipu Igora Bondžulića i to su uspeli da urade, pa su uspeli koliko-toliko da se oporavi nakon eliminacije iz Lige šampiona od Makabija (4:5).

Milanu Borjanu i drugovima je bilo potrebno da trijumfuju pred večiti derbi i to su uspeli da urade. Napravio je novi strateg dosta promena u ekipi. Debitovao je lvei bek Irakli Azarov, Ohi se našao u prvoj postavi, baš kao i Ben.

Upravo je Norvežanin bio taj koji je doveo Zvezdu do prednosti. Igrao se 16. minut kada je Mitrović sjajno uposlio Norvežanina kome nije bilo teško da se upiše u strelce. Nije ovaj pogodak obeshrabrio goste, čak naprotiv! Javor je u 30. minutu poravnao rezultat preko Marčića koji je odličnim udarcem glavom matirao kapitena domećeg tima.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, iako su crveno-beli pogodili i stativu. U drugom delu susreta Zvezda je sve više dodavala gas, ali otpor rivala nije uspela da slomi, pa je Milojević morao da posegne za Kataijem. Domaćin je postao još opasniji od njegovog ulaska i upravo je on bio inicijator naredna dva pogotka koji su postigli Mitrović i Ben.

Prvi put ove sezone priliku je dobio i Veljko Nikolić i maestralnim golom je stavio tačku na ovaj susret. Šutirao je sa nekih 17 metara i pokazao je da nije zaboravio da igra fudbal.

Zvezda je ostala prva na tabeli sa 18 bodova, dok je Javor na osmom mestu sa 11.

Drugo poluvreme: Zvezda - Javor 4:1

90+4' - Drugi žuti karton zaradio je Bubakari Dukure i potpuno bezpotrebno u poslednjim sekundama meča zaradio isključenje. Odmah potom je sudija Miloš Milanović odsvirao kraj meča.

90' - Majstorija Veljka Nikolića koji je pokazao da nije zaboravio da igra fudbal. Fantastično je šutirao sa nekih 17 metara i postigao zaista lep gol.

 

80' - Prvi put ove sezone priliku da zaigra za Zvezdu dobio je vezista Veljko Nikolić koji je zamenio Sanoga. Na terenu je i Srnić.

78' - Tačku na utakmicu stavlja Ben. Mitrović je povukao loptu, proigrao Kataija, ovaj Bena koji uspeva da matira Vulića.

 

74' - Zvezda ponovo vodi. Sjajna akcija crveno-belih. Katai je odlično uposlio Gobeljića koji je poslao oštru loptu po zemlji, a Mitroviću nije bilo teško da je ubaci u praznu mrežu. Ovo je treći gol mladog igrača od dolaska na "Marakanu".

 

73' - Pretila je Zvezda iz kornera, izvela ih je četiri u kratkom periodu, ali Javor je uspeo da se odbrani.

65' - Centrirao je Gobeljić sa desne strane, Mitrović je glavom šutirao pored gola. Još uvek je na snazi rezultati iz 30. minuta.

64' - Dobar udarac Kataija iz slobodnog udarca. Ostao je nepomičan Vulić, ali krilni napadač domaćih je bio zamalo neprecizan.

62' - Još dve izmene pravi Milojević. Iz igre izlaze Kangva i Azarov, a na terenu su Milunović i Mustafa.

60' - Opasan udarac rezerviste Tanka. Odbila mu se lopta nakon kornera, tukao je iz prve, no lopta je otišla malo pored stative.

58' - Pritiska sve više Zvezda. Opasan napad domaćeg tima se završio promašajem Bena iz dobre pozicije.

55' - Odmah velika prilika za "desetku" crvno-belih. Izašao je sam ispred Vulića, ali je šutirao pravo u njega.

54' - Prva izmena na utakmici i to u redovima domaćih. Ohi je završio utakmicu, a njega je zamenio Aleksandar Katai.

51' - Šutira Kangva, brani Vulić. Lepo se namestio fudbaler iz Zambije, ipak i dalje nema promene rezultata.

47' - I crveno-beli prete, tačnije Mitrović. Šutirao je dobro sa nekih 17 metara, ali lopta je otišla malo pored stative.

Stefan Mitrović/FOTO: FK Crvena zvezda

46' - Odmah opasnost po gol Zvezde. Nikolić je šutirao glavom posle centaršuta Marčića, a domaće je spasila prečka.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Prvi napad u nastavku meča ima ekipa Javora.

Prvo poluvreme: Zvezda - Javor 1:1

45+4' - Kraj prvog poluvremena!

45' - Deluje da je Azarov zaradio ozbiljnu povredu. Sudario se glavom sa jednim igračem Javora i Gruzinu je krenula krv, pa mu se ukazuje lekarska pomoć.

41' - Po jedan opasan napad na obe strane. Najpre je Marčić zapretio, a onda i Ohi šutirao preko prečke, pa do promene rezultat nije došlo.

37' - Odličan napad Zvezde. Gobeljić poslao loptu za Kangvu posle čijeg udarca je lopta pogodila Mitrovića i završila na stativi.

30' - Šok na "Marakani!" Javor je izjednačio preko Milana Marčića. Gigić je probio po desnoj strani, a vezista je sjajno skočio i odličnim udarcem glavom matirao Borjana.

 

27' - Oprobao je udarac i Ben. Reprezentativac Komorskih Ostrva je tukao sa 17 metara, no opasnosti za Aleksandra Vulića nije bilo.

16' - Crvena zvezda je povela, a strelac je bio Ohi. Stefan Mitrović je došao do lopte, gurnuo u prostor za Norvežinina koji je pokazao dobar golgeterski njuh.

 

11' - Opet se Ohi našao u šansi. Gobeljić je izveo aut, napadač Zvezde se dobro zagradi, šutirao je sa nekih 11 metara, ipak lopta je otišla iznad prečke.

7' - Našao se Ohi u neočekivanoj prilici. Odskočila je lopta ispred golmana Javora Vulića, potom je pogodila Norvežanina, ali je ipak na kraju završila u rukama čuvara mreže Ivanjičana.

Ohi Omoidžuanfo/FOTO: FK Crvena zvezda

5' - Zvezda je uspostavila kontrolu i drži loptu u nogama. Ipak, još uvek nema pretnje po gol gostiju. Jedino vredno pomena je prodor Bena po desnoj strani, no nije bilo opasnosti.

2'- Prva velika prilika na utakmici za Javor. Umakao je odbrani domaćina Petar Gigić, ali završnica napadača Ivanjičana nije bila dobra, pa je lopte otišla visoko preko gola koji čuva Milan Borjan.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Navijači Zvezde su na istakli transparent sa podrškom za Dejana Stankovića sa natpisom: "Jedan je Stanković Dejan".

Uoči meča:

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je Dejan Stanković napustio crveno-bele. Njegov nekadašnji pomoćnik Miloš Milojević ga je zamenio i već je dobrano promešao karte.

Utakmicu protiv tima iz Ivanjice u startnih 11 počeće Ohi, Irakli Azarov koji debituje na poziciji desnog beka, Seku Sanogo, El Fardu Ben...

Zvezda u ovaj duel ulazi u teškom momentu nakon eliminacije iz Lige šampiona od Makabija (4:5), pa bi pobeda bila najbolji lek za to.

Ipak, rival nije nimalo naivan. Tim Igora Bondžulića je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela šampionata. Javor je sedmi na tabeli, a osvojio je 11 bodova.

Sastavi:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Azarov - Sanogo, Kanga - Ben, Kangva, Mitrović - Ohi.

JAVOR (4-2-3-1): Vulić - Nikolić, Tolčić, Obradović, Đukić - Dukure, Maričić - Janjić, L.Luković, Kembel - Gigić.

BONUS VIDEO: Reakcija "delija" posle eliminacije Zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona od Makabija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024