KONAČNO! Crvena zvezda pronašla desnog beka, stiže povratnik na "Marakanu"

Novosti online

26. 08. 2022. u 10:23

CRVENA zvezda muči muku sa bekovima. Milan Rodić nema alternativu na levoj strani, a Strahinja Eraković je prekomandovan sa štopera na desnog beka. Trener Dejan Stanković nema drugih rešenja, ali konačno tim glavoboljama je došao kraj.

КОНАЧНО! Црвена звезда пронашла десног бека, стиже повратник на Маракану

FOTO: FK Crvena zvezda

Na meti šampiona Srbije je Marko Vešović, defanzivac azerbejdžanskog Karabaga. Sportski sektor crveno-belih tražio je naslednika Milana Gajića koji je otišao u CSKA iz Moskve.

Kako otkriva Maksbet sport, kontakti su već uspostavljeni. Crnogorski reprezentativac je ušao u poslednju godinu ugovora i mogao bi da dođe bez velikog obeštećenja. Bitna stavka je da igrač ima i srpski pasoš.

Prvi mandat u Zvezdi Vešović je imao još kao tinejdžer, kada je 2010. godine stigao na „Marakanu” kao jedan od najtalentovanijih krilnih igrača u Crnoj Gori i na Balkanu. Za tri i po sezone odigrao je 110 mečeva i zabeležio četiri gola i 11 asistencija.

Foto: N.Paraušić

 

Posle Zvezde je otišao u Torino, bio je na pozajmicama u Speciji i Rijeci, gde je igrao zaista odlično nekoliko sezona (117 mečeva, 12 golova, 15 asistencija). U januaru 2018. prešao je u Legiju, gde je nastavio da igra sa velikim uspehom (82 meča, 3 gola, 14 asistencija) i na krilu i na desnom beku.

Povreda ga je udaljila sa terena nekoliko meseci, a kad se vratio prešao je u Karabag 2021. godine. U Azerbejdžanu igra odlično na mestu desnog beka (47 mečeva, 3 gola, 5 asistencija) i taj kontinuitet na toj poziciji, uz njegovu brzinu i ofanzivne karakteristike, naveo je sportski sektor Crvene zvezde da pokuša da ga dovede kao pojačanje za nastavak sezone.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno bodrili reprezentaciju protiv Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili