PARTIZAN JE U LIGI KONFERENCIJA: Evo koliko će crno-beli prihodovati i šta to znači za srpski fudbal

Novosti online

25. 08. 2022. u 22:35

FUDBALERI Partizana izborili su se za mesto u grupnoj fazi Lige Konferencija. Oni su za drugo učešće u nizu eliminisali Hamrun. Nakon pobede 4:1 u prvom meču, revanš je završen rezultatom 3:3, a domaćin je do remija došao sa dva dosuđena penala.

ПАРТИЗАН ЈЕ У ЛИГИ КОНФЕРЕНЦИЈА: Ево колико ће црно-бели приходовати и шта то значи за српски фудбал

FOTO: FK Partizan

"Parni valjak" je obezbedio šest utakmica u grupnoj fazi Lige konferencija, ali pored toga, Partizan je zaradio i značajan novac, ali i UEFA koefijente za sebe.

Plasman u Ligu konferencija donosi 2.940.000 evra od UEFA, a pošto će crno-beli tamo biti u prvom šeširu, to donosi i dodatan bonus od ove organizacije na osnovu koeficijenta.


Beograđani će dobiti po 44.000 evra za svako mesto koliko bude bolje plasiran u odnosu na druge učesnike, a to bi trebalo da bude oko dodatnih milion evra.

Sam plasman donosi četiri miliona evra, ali postoji mogućnost i za dodatni novac, jer  prvo mesto u grupi donosi 650.000, a drugo 325.000 evra.


Tu su takođe i dodatni prihodi od prodatih karata, tako da će ovaj ulazak u Ligu konferencija dodatno pojačati finansijsku stabilnost u Humskoj.

Što se tiče koeficijenata, Partizan je ulaskom u Ligu konferencija zaradio 2.500 poena za UEFA koeficijent (s tim da se bodovi brane u grupnoj fazi). Ostaje žal što crno-beli nisu slavili nad Hamrunom, jer bi ta pobeda donela je još 500 bodova za Srbiju i državni koeficijent, jer će nakon ovog nerešenog iskoha našoj zemlji pripasti 250 bodova.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno gledaju "orlove" protiv Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a