UPRKOS PORAZU STANKOVIĆ PUN SAMOPOUZDANJA: "Bićemo mnogo bolji na Marakani"

Z. ĆOROVIĆ

19. 08. 2022. u 09:30

IZ plusa u minus - pobeda je prelako skliznula iz ruku fudbalera Crvene zvezde, poput dve neposlušne lopte koje su završile iza leđa Milana Borjana u drugom poluvremenu.

УПРКОС ПОРАЗУ СТАНКОВИЋ ПУН САМОПОУЗДАЊА: Бићемо много бољи на Маракани

FOTO: FK Crvena zvezda

Makabi je tokom većeg dela meča igrao kao u transu pred svojim navijačima i nagrađen je preokretom i pobedom (3:2) u prvom meču baraža za Ligu šampiona. Revanš je već 23. avgusta, u utorak (21 čas) na "Marakani", gde će crveno-beli imati priliku da su svojoj tvrđavi pokažu Izraelcima da su bolji i da im je mesto u samoj eliti.

U Zvezdi imaju za čim da žale posle poraza u Haifi, pre svega za propuštenim prilikama u prvih 45 minuta kada su mogli skroz da ohlade euforičnog domaćina. Međutim, iako su crveno-beli za srpske fudbalske prilike neprikosnoveni "Bajern", na međunarodnoj sceni su i dalje ekipa koja mora još mnogo da uči iz svojih grešaka. Njih je bilo dosta, tri primljena gola su dokaz da je tim Dejana Stankovića ranjiv i nedovoljno "zategnut".

Opet, trener Crvene zvezde zaslužuje pohvale što je izveo svoj najofanzivnijni sastav, prihvatio klinč, fajtersku borbu sa protivnikom koji na svom stadionu navaljuje kao gladan aligator. Kidali su i crveno-beli u prvom delu, tada su napravili obrt u svoju korist, a zatim su kažnjeni što su izgubili kontrolu i prisebnost u "ludoj" i uzavreloj utakmici.

- Težak meč za obe ekipe, bilo je oscilacija i kod nas i kod Makabija, međutim oni su iskoristili koje smo mi imali - ističe Dejan Stanković, trener crveno-belih. - Rekao sam i pre utakmice da detalji odlučuju, ali mi ne gubimo nadu. Ima stvari koje moraju dosta bolje, pre svega agresivnost, jer u nekim momentima nismo uspeli da ispariramo, pogotovo na dugim loptama na kojima insistiramo i dosta radimo. Neko će možda reći da nismo imali ljude za to, ali ne bih se složio s tim. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu na teškom gostovanju i završeno je samo prvo poluvreme. Nisam, niti ću ikad biti zadovoljan kad se izgubi, ali jedan gol nije veliki zaostatak. U Beogradu moramo biti agresivniji i pokazati najjači karakter koji imamo u sebi.

 Smeta Stankoviću što se toliko grešilo i lutalo u ovako važnoj bitki, ali i to što je protivnik bio agresivniji.

- Dosta neiznuđenih grešaka tamo gde to nije dozvoljeno. Ne mogu da budem nezadovoljan odnosom, željom i voljom. Ipak, utakmica traje 90 minuta, stvar je koncentracije, ulaska u blok, da se ne dozvoli centaršut. Mogli smo detalje u igri bolje da iskontrolišemo, ali nemam zamerke za igrače, jer smo imali teško gostovanje. Na momente smo kontrolisali utakmicu, na momente ne, gledaćemo da se to ne dešava u Beogradu. Pre utakmice smo se plašili njihove tranzicije i kontranapada. Imaju kvalitet, dobru distribuciju lopte, ali na mene je najveći utisak ostavila njihova agresivnost na svakom delu terena, posebno u veznom redu. Ako uspemo da se poboljšamo u tom segmentu, sa našom brzinom i kvalitetom koje poseduju Katai, Pešić, Ivanić, Bukari, Kangva biće dobro. Svi oni će biti dosta bolji u Beogradu. Ne kažem da su bili loši u Haifi, ali biće bolji na "Marakani". Sigurno možemo da očekujemo kvalitetniju Zvezdu u Beogradu. Na našem stadionu biće drugačije. 

 Zvezdin trener poručuje da su njegovi puleni već mnogo puta pokazali da su najjači kada je najteže.

- Kada izgubiš utakmicu nisi zadovoljan. Makabi ima gol prednosti, moramo da budemo bolji u mnogo segmenata da okrenemo stvari u našu korist. Nema lakog ulaska u grupnu fazu Lige šampiona, ali ovakav nivo i ritam nam treba. Sigurno ćemo izvući pouke i biti bolji u revanšu, jer ova ekipa uvek teži da napreduje. Dosta puta smo bili saterani leđima uza zid, pogotovo prošle godine, ali reakcija igrača je bila za ponos i to očekujem u Beogradu. Biće teška utakmica na "Marakani" za obe ekipe, ali gledaćemo da se nametnemo, da limitiramo njihove dobre strane i budemo agresivniji. Dosta agresivniji nego u prvom meču. Moramo da pokažemo da zaslužujemo da igramo Ligu šampiona. Imamo šansu, nije ništa gotovo, ali kako je nama bilo teško ovde, biće i njima u Beogradu. Optimista sam - u svom stilu završio je Deki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna