"NE PRIHVATAM OVO, NISAM ZADOVOLJAN" Dejan Stanković posle prvog meča Makabi - Crvena zvezda imao šta da poruči

Novosti online

17. 08. 2022. u 23:13

MAKABI Haifa i Crvena zvezda odigrali su izuzetan prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, posle čijeg završetka je Dejan Stanković, trener srpskog prvaka, imao pomešane emocije.

НЕ ПРИХВАТАМ ОВО, НИСАМ ЗАДОВОЉАН Дејан Станковић после првог меча Макаби - Црвена звезда имао шта да поручи

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsetimo, Makabi je vodio, pa gubio, a onda pobedio Crvenu zvezdu u Haifi, pa će tek revanš u Beogradu odlučiti ko ide u elitno takmičenje.


- Teška je bila utakmica, zahtevna, pričao sam to i pre meča. Ne bih da "vadim" detalje vruće glave. Stvarno je naporno bilo. Rekli smo i pre da nema izrazitog favorita, da može da "ode" na obe strane. Žao mi je što nismo ivzukli bolji rezultat. Mogli smo, vratili smo se posle prvih 10-15 minut pritiska, koji je bio i za očekivati. Dali smo dva gola, a žao mi je što smo slabije krenuli u 2. poluvremenu, mogla je bolja da bude reakcija, sigurno. Ali, ne mogu da zamerim. Oni su igrali kod kuće, što će se desiti nama za šest dana. Tada, kada budemo imali 50.000 navijača iza sebe, treba da budemo konkretniji, da više vodimo računa o detaljima, jer su oni odlučili. Da se, recimo, izađe u blok, ili spreči centaršut. Opet smo imali kod prvog gola postavljenu odbranu... Da kažemo sada "uhvatili su nas na spavanju" ili na kontri, ne, jednostavno su to bile... Ali, to se dešava, živ je fudbal, dosta jak rival, ozbiljan protivnik. A opet, mmislim da smo pokazali dobar kvalitet. Mogli smo da budemo koncentrisaniji, možda da realizujemo neku priliku, naročito u prvom poluvremenu, mada smo imali i u drugom. Bila je to otvorena utakmica, sa usponima i padovima, između dva kvalitetna tima koja će se sudariti za šest dana i odlučiti ko ide u grupnu fazu Lige šampiona - gotovo u dahu je rekao Dejan Stanković za TV Arena sport.

O svom nadmudrivanju s kolegom s klupe Makabija nije želeo da priča.

- Nije bilo lako, ali nije bilo lako ni igračima. Čestitam ja momcima, moralo je da se dosta radi na terenu, bilo je tu mnogo prljavog posla koji se i ne vidi tako lako. Ritam je bio ozbiljno dobar, to je taj nivo Lige šampiona, nema se prava na grešku. Ako ne pokriješ prostor, lopta će (tu) doći. Videli ste i sami, dosta kvaliteta ima na njihovoj strani, a ima i na našoj. Ali, ja znam da nas čeka pun stadion, da ćemo imati nestvarnu podršku. Ne može lako da se uđe u Ligu šampiona, to je Zvezda kroz istoriju pokazala. Da li smo mogli da se vratimo s boljim rezultatom, jesmo, da li smo mogli sa gorim... možda i jesmo. Tako da... Ne prihvatam, nisam zadovljan, ali ne mogu sve da odbacim, jer je bilo stvarno teško.

O stanju zamenjenog Bukarija nije mogao mnogo da kaže pre odlaska do svlačionice:

- Desilo se da smo morali hitno da donesemo odluku, prinudna je bila to izmena, i to dva, tri minuta nakon što je Sale (Katai) izašao. On (Bukari) se povredio... Ali, imamo 90 minuta revanša pred nama, možda i više od toga, nikad se ne zna. Zvezda je navikla da okrene stvari u svoju korist onda kada mnogi sumnjaju i kada je to mnogo teško - zaključio je Dejan Stanković.

Podsetimo, revanš se igra sledećeg utorka od 21 sat na "Marakani", a dok pobednik ovog dvomeča ide u grupnu fazu Lige šampiona, poraženi se seli u jednu od grupa Lige Evrope.

Bonus video: Majstorija Pešića otvorila Zvezdinu goleadu protiv Voždovca, kao uvod za gostovanje Makabiju u Izraelu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima