ZVEZDA ČEKA I TREĆU SREĆU: Crveno-beli su prethodna dva puta uspeli da izbore učešće u Ligi šampiona

S. R.

16. 08. 2022. u 09:00

POSLEDNjI stepenik ka elitnom društvu evropskog fudbala se Crvenoj zvezdi pre aktuelnog dvomeča sa Makabijem iz Haife ukazivao u dva navrata i u oba slučaja su momci u crveno-belim dresovima otvarali šampanjac i radovali se odmeravanju snaga sa najboljim što ova igra na Starom kontinentu može da ponudi.

ЗВЕЗДА ЧЕКА И ТРЕЋУ СРЕЋУ: Црвено-бели су претходна два пута успели да изборе учешће у Лиги шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Izreka da treća bude sreća u taboru srpskog šampiona se pred današnji put u Izrael gde Stankovićeve pulene sutra u 21 očekuje prvi meč koristi uz dodatak "i", s obzirom na to da su prethodna iskustva sa Salcburgom i Jang bojsom bila pozitivna.

Crveno-beli su posle mnogo sušnih godina na evropskoj sceni praktično "probili led" u leto 2017. sa Vladanom Milojevićem na klupi, kada je u plej-ofu za Ligu Evrope eliminisan ruski Krasnodar (2:1, 2:3). To je, ispostavilo se, bio samo uvod u ono mnogo bolje što je usledilo u naredne dve sezone. U leto 2018. crveno-beli su preko letonskog Spartaksa, litvanske Suduve i slovačkog Spartaka iz Trnave stigli do poslednjeg filtera pred prvo, istorijsko učešće u Ligi šampiona. Rival je bio austrijski Salcburg, kojeg je uveliko pratio glas najvećeg baksuza, s obzirom na to da su iz godine u godinu "kočili" upravo u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Puleni Vladana Milojevića su u Beogradu zadržali početni rezultat, u revanšu se borili sa nadahnutim rivalom koji je poveo 2:0 i stvorio nekoliko idealnih prilika za rešavanje dvomeča, a kada se to nije desilo, usledio je "blickrig" Crvene zvezde. Ben je u 65. minutu smanjio na 2:1, a nekih 60-ak sekundi kasnije Degenek je doneo egal koji je značio prolaz srpskog prvaka u elitno društvo evropskog fudbala.

Drugi proboj ka plej-ofu Lige šampiona napravljen je najpre protiv stare mušterije, litvanske Suduve, zatim finskog Helsinkija i danskog Kopenhagena, posle boljeg izvođenja penala na stadionu "Parken". Serija od tri uspešno odrađena dvomeča je timu Vladana Milojevića drugu godinu zaredom donela učešće u završnim bitkama za Ligu šampiona. Rival je bio švajcarski Jang bojs. Prvi meč u Bernu doneo je odličan remi sa dva postignuta gola (Degenek i Garsija), da bi u revanšu kao i leto ranije Zvezda sa drugim remijem otvorila vrata najznačajnijeg evropskog klupskog takmičenja. Golom Vukanovića u 59. minutu Zvezda je došla do velike prednosti, pa ni autogol Bena u 81. minutu nije sprečio prepun stadion "Rajko Mitić" da se na kraju raduje drugom vezanom učešću u Ligi šampiona.

Da li će i treća biti sreća, moglo bi da bude mnogo jasnije već sutra nešto pre 23 časa, kada se završi vrelo prvo poluvreme dvomeča na stadionu u Haifi.

Milunović: Dokazati da smo pravi

- Želimo da ostvarimo dobar rezultat pred revanš na "Marakani", a onda sledi spektakl. Čuli smo i da će biti pun stadion u Haifi, ali nijedna atmosfera ne može da se poredi sa onom koju prave naši navijači. Uzbuđeni smo, ali ne zanosimo se, jer smo svesni da nas prvo čeka meč u Haifi i da tamo moramo da se pokažemo kao pravi. Posle toga ćemo razmišljati o revanšu - poručuje visoki defanzivac.

BONUS VIDEO: ZVEZDIN JUNAK: Mirko Ivanić, posle tri asistencije, dao i gol Voždovcu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRANSFER BOMBA U ITALIJI?! Roma zainteresovana za napadača Juventusa