ODLIČNA VEST SA MARAKANE: Defanzivac produžio ugovor do 2026. godine (VIDEO)

A. I.

12. 08. 2022. u 12:15

FUDBALSKI klub Crvena zvezda produžio je ugovor sa Strahinjom Erakovićem do 2026. godine.

ОДЛИЧНА ВЕСТ СА МАРАКАНЕ: Дефанзивац продужио уговор до 2026. године (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Mladi defanzivac koji je nedavno i izborio i mesto u "A" reprezentaciji Srbije.

- Srećan sam što sam produžio ugovor, nadam se da će mi sledeća sezona biti još bolja i da ćemo ući u Ligu šampiona, tu nam je i mesto. Uzeo sam duplu krunu, ostaje mi da igram LŠ, debitovao sam za reprezentaciju. Mislim da sam ispunio sve želje.

Zanimljivo je da se Eraković, za razliku od mnogih mladih igrača, umesto da se bori za minute odlučio da ode na pozajmicu u Grafičar.

- Lagao bih kada nisam sanjao ovo, zbog toga sam išao u Grafičar, savetovao bih mlade igrače da poslušaju upravu i klub. Pogodio sam sa odlaskom na pozajmicu što je bio pravi potez za mene, rekao je Eraković.

FOTO: M. Vukadinović

Svetozar Mijailović govorio je o uzdanici kluba.

- Lepo je što je Strahinja Zvezdino dete. Mislim da je ovo treći ili četvrti put da potpisujemo ugovor. Ovaj je tim značajniji što je Strahinja izborio status prvotimca. Postao je zvezda u usponu i iz utakmice u utakmicu potvrđuje svoje fudbalsko znanje. Verujem da će ovim potpisom unaprediti sve što je do sada postigao. Poželeo bih Erakoviću da mu se ostvare snovi, da zaigra u Ligi šampiona i osvoji duplu krunu ponovo. Bitnije od svega je da Zvezda ostvaruje neophodni kontinuitet u timu, na taj način stvara se kohezija tima i povremeno se ubacuju novi igrači. On je izborio status prvotimca bez obzira što je nastupao kao mladi, bonus igrač, zaslužio je to i verujem da će to biti podstrek igračima koji su krenuli njegovim stopama. Kada je bio na kaljenju u Grafičaru, bila je priča da dođe u prvi tim sa upitnom minutažom, opredelio se da u njegovim godinama ode u Grafičar, rekao je Mijailović

Zadovoljan je obnavljanjem ugovora bio i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Strahinja je ukupno 13. godina u Crvenoj zvezdi, znamo da Zvezdaši najviše vole našu decu. Debitovao je za prvi tim, imao vrtoglavi uspon, ovaj pojačani ugovor je nagrada za sve što je uspeo. Znak je međusobnog poverenja, da Zvezda veruje u njega i on u nas, nadamo se da će nastaviti da raste i u budućnosti. Ovo je signal mladim igračima u klubu kako brzo snovi mogu da im se ostvare. Dosta igrača je ključnih obnovilo ugovore, Čupa je postao jedan od njih, ovo je signal da želimo da budemo još jači.  rekao je Mrkela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)