MILIONI STIŽU NA MARAKANU: Crvena zvezda je elita

RUTINSKO arhiviranje Pjunika, uz izraženu dozu ležernosti u revanšu protiv prvaka Jermenije (2:0) poslužilo je fudbalerima Crvene zvezde da nastave pobednički niz započet u prvenstvu.

МИЛИОНИ СТИЖУ НА МАРАКАНУ: Црвена звезда је елита

FOTO: M. Vukadinović

Posle šest utakmica, od čega su četiri domaće i dve evropske, crveno-beli mogu da se pohvale gol razlikom 24:1 i nema dileme da šampion u najboljem mogućem raspoloženju dočekuje presudni dvomeč za ulazak u Ligu šampiona sa Makabi Haifom (prvi meč u sredu, 17. avgusta u Izraelu, revanš šest dana kasnije).

Pre puta, izabranike Dejana Stankovića očekuje meč sa Voždovcem u prvenstvu (subota, 20.45) na stadionu "Rajko Mitić", gde će kao i pred Pjunik pokušati da naprave dobru uvertiru pred Evropu i sa maksimalnim učinkom odu u Haifu.

- Imamo malo vremena da se odmorimo, pa razmišljamo o sledećoj utakmici u prvenstvu. Stiže potom i poslednja pred ulazak u Ligu šampiona. Ne stajemo ovde i znamo naš motiv. Idemo ka grupi Lige šampiona - poručio je povratnik Nemanja Milunović, nakon trijumfa u Jermeniji, čime je potvrđen Zvezdin prolazak u četvrto kolo kvalifikacija, mada se nije ni dovodio u pitanje nakon 5:0 u Beogradu.

Ne kriju na "Marakani" da je ulazak u Ligu šampiona skiciran kao primarni cilj do kraja avgusta. Uz podizanje lestvice i "bildovanje" klupskog koeficijenta, Zvezda će biti u prilici i da značajno finansijski prihoduje. Samo za ulazak u elitu, UEFA je namenila premiju u visini od 15,74 miliona evra, uz još najmanje milion na osnovu desetogodišnjeg učinka. Marketinški prihodi i prodaja ulaznica, mogli bi tu cifru da udvostruče.

Takođe, vredno je napomenuti da je Zvezda u Jermeniji igrala bez lakše povređenih Mirka Ivanića i Aleksandra Pešića, uz izostanak suspendovanog Milana Rodića, koji je "pocrveneo" u Beogradu i opet rutinski privela posao kraju. Ono što bi mogao da bude problem je žuti karton koji je dobio Aleksandar Dragović, a s obzirom na to da je javno opomenut i na prvom meču sa Pjunikom, u Haifi će strahovati od trećeg kartona, koji bi ga isključio iz konkurencije za revanš sa Makabijem koji će se igrati na stadionu "Rajko Mitić".

MALE ŠANSE ZA TREĆI ŠEŠIR

NADALI su se navijači Zvezde da će Ludogorec napraviti čudo protiv Dinama, kao i da će Sent Žiloa zadržati prednost protiv Rendžersa u revanšu. Da se to desilo, crveno-beli bi onda samo čekali ispadanje Benfike u plej-ofu, što bi označilo i mesto u trećem šeširu na žrebu za LŠ ukoliko se prođe Makabi. Međutim, sva tri tima su prošla, pa će eventualna nada tinjati i u plej-ofu pošto Dinamo ide na Bodo, Rendžers na PSV a Benfika na Dinamo Kijev. Kako bi Zvezda izbegla mesto u četvrtom šeširu, neophodno je da sva tri tima ispadnu u plej-ofu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)