"BITI ILI NE BITI": Partizanovih tri miliona razloga za prolaz

M. Bl.

11. 08. 2022. u 09:14

TRIJUMF od dva gola razlike nad Kipranima doneo bi višestruki plus Partizanu.

БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ: Партизанових три милиона разлога за пролаз

FOTO: M. Vukadinović

Pored povratka preko potrebnog samopouzdanja crno-beli bi i finansijski "prodisali" imajući u vidu da prolaz u plej-of Lige Evrope automatski donosi i učešće u grupnoj fazi jednog od dva evropska takmičenja. U slučaju da to bude Liga Evrope, u kasu kluba iz Humske bi se slilo garantovanih 3,6 miliona, dok bi "utešna" varijanta u vidu Lige konferencije donela 2,9 miliona evra.

Uz to, od ove sezone su pojačane i nagrade za učinak tokom jesenjih borbi u okviru grupne faze, pa se pobeda u LE plaća 630.000, dok svaki remi donosi 230.000 evra. U Ligi konferencija sleduju nešto manje premije, pa bi tako klupska kasa posle svaka tri osvojena boda bila punija za 500.000, a u slučaju nerešenog ishoda za 166.000 evra.

Da podsetimo, Partizan u slučaju pozitivnog raspleta večerašnjeg revanša sa kiparskim predstavnikom u plej-ofu Lige Evrope očekuju dueli sa ukrajinskim Dnjiprom. Prvi meč bi se igrao 18. avgusta u slovačkim Košicama, a revanš sedam dana kasnije u Humskoj.

Ukoliko dođe do ishoda koji bi rastužio crno-bele,protivnik u plej-ofu Lige konferencije bi bio bolji iz duela Levskog (Bugarska) i Hamruna (Malta). Bugari su sa Malte doneli minimalnu prednost i deluju kao mnogo realnija varijanta. U tom slučaju Partizan bi 18. avgusta bio domaćin, dok bi prolaz u grupe Lige konferencija tražio 25. avgusta na stadionu Levskog ili u slučaju čuda večeras u Sofiji - na Malti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a