HAOS U SKOPLJU: Albanci masovno napali Šveđane, pune ruke posla za policiju (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2022. u 19:40

U Skoplju ovih dana policija ima pune ruke posla.

ХАОС У СКОПЉУ: Албанци масовно напали Швеђане, пуне руке посла за полицију (ВИДЕО)

FOTO: Printscreen/Streamable.com

Za sve su krivi - fudbalski navijači.


I to navijači FK Škupi, albanskog kluba iz Severne Makedonije, koji su u dva dana napravili incidente.


Teži se dogodio danas, kada su pristalice pomenutog kluba, organizovane u grupu kojoj su dali ime "Šverceri", napali Šveđane koji su doputovali u Skoplje.


Šveđani su, zapravo, navijači AIK-a, čiji klub dan kasnije - treba da igra u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Škendije.

Huliganima koji bodre Škupi uopšte nije bilo bitno što su gosti u njihovom gradu zbog meča sa nekim sasvim drugim timom (Škendijom) - desio se fizički napad i, prema pisanju makedonskih medija, sve je prestalo tek intervencijom policije.


Prilikom te akcije pripadnika organa za održavanje javnog reda i mira na Bit Pazaru, uhapšeno je nekoliko lica, javlja "Infomaks.mk".


Uz ovu intervenciju Jedinice interventne policije, problemi su zabeleženi i dan ranije kada su se isti ovi huligani koji navijaju za Škupi sukobili sa navijačima Vardara, gradskog rivala. Tom prilikom su, nezvanično, petorica pristalica Vardara povređena.


Inače, FK Škupi je ispao sa međunarodne scene jer ga je izbacio irski Šamrok Rovers, koji je prošle nedelje kao domaćin pobedio sa 3:1, a juče kao gost u Skoplju sa 2:1.


Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a