"ZABRANITE HRVATSKIM NAVIJAČIMA ULAZAK U GRAD!" Portugalski gradonačelnik zagrmeo: "Horde kriminalaca..."

Novosti online

10. 08. 2022. u 14:52

HAJDUKOVI navijači bacali su baklje i stolice po terasama kafića u centru Gimaraeša, grada na severu Portugala, uoči utakmice Vitorije i Hajduka u 3. pretkolu Konferencijske lige (danas od 18 sati).

ЗАБРАНИТЕ ХРВАТСКИМ НАВИЈАЧИМА УЛАЗАК У ГРАД! Португалски градоначелник загрмео: Хорде криминалаца...

Fotr: EPA

Policija je objavila da je nakon noćne potere identifikovala 154 navijača, koji su učestvovali u stravičnim neredima. Potvrđeno je da su sa navijačima Hajduka bili i navijači Benfike, koji su u sjajnim odnosima sa splitskom Torcidom. 

Domingos Braganka, gradonačelnik Gimaraeša, zatražio je da se hrvatskim navijačima zabrani ulazak na stadion na današnju utakmicu.

- Hajduk ima navijače s lošom reputacijom, znalo se kakvi su. Nešto je pošlo po zlu, dogodio se sigurnosni propust. Ne treba ih pustiti u grad, a ni na fudbalsku utakmicu, treba ih zadržati ceo dan da daju izjave sudu - rekao je Braganka i zgrožen ponašanjem splitske Torcide nastavio u istom duhu:

- Horda kriminalaca je napravila paniku u centru grada dok su ljudi večerali i razgovarali. Imamo materijalnu štetu, ali još veća šteta je da naš grad sad nema reputaciju sigurnog grada. Policija je morala tražiti pojačanje ako nije mogla obuzdati ovu rulju.

Hajduk je pre šest dana na Poljudu u Splitu savladao Vitoriju Gimaraes sa 3:1 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Pobednik ovog dvomeča za plasman u grupnu fazu boriće se protiv španskog Viljareala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)