POLA SATA MALO ZA BUĐENJE Stolica: "Verujem da ovi momci imaju kvalitet, potrebno je još pojačanja"

M. BLAŽIĆ

05. 08. 2022. u 22:31

HOD po mukama Partizana se nastavlja. Polučasovno buđenje na Kipru je pokazalo da ovaj tim crno-belih ima potencijal za mnogo više od onoga što prikazuje i ostvaruje na početku sezone.

ПОЛА САТА МАЛО ЗА БУЂЕЊЕ Столица: Верујем да ови момци имају квалитет, потребно је још појачања

FOTO: FK Partizan

Istovremeno, preostalih 60 minuta prvog duela sa timom iz Larnake pokazalo je da okrnjeno samopouzdanje doneseno na "rajsko ostrvo" iz Superlige u svakom momentu može da se raspadne na sitne komade i donese ono što je i donelo u četvrtak uveče, a to je poraz (1:2).

Malo ko je spreman da posle ishoda prve utakmice na osnovu viđenog i realnog odnosa snaga dva tima tvrdi da su Kiprani u boljem položaju uoči revanša. Isto tako apatičnost svih u crno-belom taboru zbog problema koji ih pogađaju kao grom nedeljama unazad, ne dozvoljava bilo kome da glasno kaže kako će Partizan eliminisati AEK i zakazati dvomeč sa ukrajinskim Dnjeprom u plej - ofu Lige Evrope.

Crno-belima je više nego ikad ranije potrebna prava, istinska podrška sa tribina kako bi nastavili željenim putem na međunarodnoj sceni. Sa druge strane trošenje kredita na sve strane je u situaciji kada "valjak" nije pobedio na četiri od pet utakmica od početka sezone značajno uticalo na raspoloženje pristalica crno-belih, pa je poptuno otvoreno pitanje da li će ambijent u četvrtak uveče u Humskoj biti saveznik timu Ilije Stolice ili protivnik veći čak i od kiparske "legije stranaca".

Ono što je jedino u teškim danima kristalno jasno je da je timu potrebno nekoliko pojačanja kako bi se stvorili uslovi da ekipa ne bude konkurentna samo u delovima utakmica, već da se čvrstina, agresivnost i jednostavnost u svim linijama tima "crtaju" po terenu od početka do kraja.

- Verujem da ovi momci imaju kvalitet, potrebno je da dovedemo pojačanja na problematičnim pozicijama, da bismo imali zamene na svim mestima u timu. Splet okolnosti doveo je do ove situacije, ne smemo sad da klonemo, moramo da se trgnemo, da prionemo na posao, da se okrenemo sebi, da na sledećoj utakmici eliminišemo AEK. Evropa bi mogla da bude prekretnica za čitavu sezonu - istakao je posle četvrtog uzastopnog neuspeha strateg crno-belih.

Kiprani definitivno nisu nepobediv protivnik, a istovremeno je jasno da će se Partizan u četvrtak (21.00) više boriti sa sopstvenim anomalijama koje ih koče da konačno isplivaju na površinu i uđu u seriju pozitivnih rezultata. Nema sumnje da bi eliminacijom AEK i obezbeđivanjem evropske jeseni mnogi problemi nestali kao rukom odneseni. Činjenica je i da je to lakše reći i napisati nego uraditi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda