MITAR NA REDSE, TADIĆ KA TITULI! Dvojica najboljih srpskih fudbalera počinju klupske sezone, u Premijer ligi odnosno Ere diviziji

Đ. SAMOILOVIĆ

06. 08. 2022. u 12:00

ZA jednog, imperativ je preživeti. Za drugog, sve osim titule smatraće se neuspehom. Dvojica fudbalera, "žile kucavice" fudbalske reprezentacije Srbije, započeće danas sa klupskim drugovima novu ligašku avanturu u Engleskoj, odnosno Holandiji.

МИТАР НА РЕДСЕ,  ТАДИЋ КА ТИТУЛИ! Двојица најбољих српских фудбалера почињу клупске сезоне, у Премијер лиги односно Ере дивизији

FOTO: AP

Aleksandar Mitrović sa Fulamom korak u novi premijerligaški ciklus napraviće protiv ekipe Liverpula na domaćem terenu (13.30), dok je Dušanu Tadiću i Ajaksu rival na otvaranju sastav Sitarda kojem gostuju (16.30).

Različite ambicije perjanica "orlova" svakako neće promeniti njihov mentalitet. Glad za golovima Mitrovića, ne splašnjava za koga god igrao i gde god igrao. Samo što će, ovog puta, sprečavanje "jo-jo" efekta po kojem Fulam sezonama unazad bivstvuje između Premijer lige i Čempionšipa, iziskivati mnogo bolji učinak Mitrovića nego prethodnih godina u eliti. Jer, najviše što je najbolji golgeter u istoriji srpske reprezentacije dobacio u Premijer ligi je "kota" 11 u sezoni 2018/2019. i nikada u karijeri nije uspeo da "preživi" majsku seču u elitnom rangu ostrvskog fudbala, uvek je ispadao.

- Spremni smo za Liverpul. Igranje protiv jedne od najboljih ekipa sveta je lep način da se počne sezona. Uvek sam gladan golova, čak i prošle sezone kada sam postigao 43 gola, razmišljao sam da sam mogao možda 45, 46... Kao napadač uvek gledate kako da sebe gurate još više i više. Nadam se da će mi ovo biti najbolja sezona u karijeri što se tiče Premijer lige. Biće teško i izazovno, drugačije nego prethodni put, ali osećam da sam spreman, kao i čitav tim. Radujem se početku sezone - istakao je Mitrović za klupski sajt uoči duela sa "redsima".

Kada je u pitanju ostatak Premijer lige, najviše pažnje privući će Mančester siti sa Erlingom Holandom, kao i Liverpul sa Darvinom Nunjezom. "Građani" Pepa Gvardiole su i prvi favorit kladionica za titulu, odmah iza su Klopovi "redsi". Znak pitanja stoji kraj imena Mančester junajteda. Najveća je dilema da li će Erik Ten Hag uspeti da sprovede revoluciju na "Old Trafordu" a da ga nijedan geler iz eksplozije ega skupocenih zvezda predvođenih Kristijanom Ronaldom ne pogodi.

Nepoznanica je i Čelsi, kojim posle 20 godina na premijerligaškoj premijeri ne rukovodi Roman Abramovič. Arsenal je vredno radio na pojačanjima, očekuje se i napad na top četiri, kao i u slučaju Totenhema, koji sve nade polaže u trofejnog trenera Antonija Kontea i napadački tandem Kejn-Son.

Od Srba, pored Mitrovića, tu je i Luka Milivojević čiji je Kristal Palas sinoć startovao duelom sa Arsenalom.

Tadić, sa druge strane, za razliku od Mitrovića, u doduše mnogo slabijoj konkurenciju, želi da kao kapiten Ajaksa pokori Holandiju četvrti put. Boljeg rivala na startu, "kopljanici" nisu mogli da požele, budući da su Sitardu na prethodnih pet utakmica četiri puta davali po pet golova. Najveća konkurencija Ajaksu biće PSV, koji ga je prošlog vikenda savladao u super-kupu Holandije (5:3).

Scenario sličan kao lane na startu kada su "filipsovci" takođe ugrabili prvi trofej u sezoni. S tim da je poslednji i slađi osmeh bio na licu Tadića i drugova na šampionskoj paradi u Amsterdamu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024