EVROPA OVO NE PAMTI: Nestvarno finale EURO2022 za fudbalerke! Devojka koja je rešila dramu - skinula dres, koleginice morale da je skrivaju

Novosti online

31. 07. 2022. u 20:53

ŽENSKI fudbal ispisao je novo poglavlje.

ЕВРОПА ОВО НЕ ПАМТИ: Нестварно финале ЕУРО2022 за фудбалерке! Девојка која је решила драму - скинула дрес, колегинице морале да је скривају

Tanjug/AP

I to kakvo.

Pred čak 87.192 gledaoca na "Vembliju", što je rekord kada se radi o prvenstvima Evrope za dame, Engleska je u finalu posle prave drame savladala aktuelnog šampiona sveta, Nemačku, sa 2:1, i to nakon produžetaka. 

Nemice, koje su ove godine dosad jedino doživele takmičarski poraz od Srbije, u aprilskom meču kvalifikacija - 3:2, zaigrale su sa osam fudbalerki koje su se suprotsavile tada našoj selekciji i, umalo, utišale "Vembli".

Ipak, to što je vodeći gol za Englesku, koji je u 62. minutu postigla Tuni, naišao na odgovor u vidu pogotka iz 79. minuta u režiji Magulj, koja je u aprilu igrala i protiv Srbije - nije obeshrabrilo domaću selekciju.

Na krilima nestvarne podrške na novoj verziji čuvenog starog stadiona "Vembli", Engleskinje su do pobede došle deset minuta pre kraja drugog produžetka.

Tada se 24-godišnja igračica Mančester sitija Klo Keli odlično snašla u suparničkom šesnaestercu, postigla pogodak za konačnih 2:1 i to proslavila - skidanjem dresa.

Naravno, ispod je imala sportski grudnjak, ali su njene saigračica odmah pritrčale i okružile je, kako bi se obukla bez previše pogleda po njenom telu.

Engleska je nedugo posle ovog, prvog pogltka Kelijeve za reprezentaciju, burno proslavila svoju prvu evro-titulu, osvojenu u meču protiv osmostrukog šampiona Evrope.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna