ŠTA OVO BI U NIŠU?! Šest golova, prečka, prekid zbog reflektora, pa evropska eliminacija Radničkog posle nestvarne drame!

Novosti online

28. 07. 2022. u 21:53 >> 21:53

Radnički iz Niša triput je vodio, ali je ostao bez trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija jer je posle 2:2 na Malti, odigrao sa Gzirom 3:3 na svom terenu posle produžetaka (1:1, 2:2), a zatim je vrlo buran meču na "Čairu" odlučen jedanaestercima - 1:3 u korist gostiju. Njihov naredni rival biće Volfsberger AC iz Austrije, koji je bio slobodan u uvodne dve runde nadmetanja.

ШТА ОВО БИ У НИШУ?! Шест голова, пречка, прекид због рефлектора, па европска елиминација Радничког после нестварне драме!

FOTO: A. Ilić

Utakmica kojoj je prisustvovaao i selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, te direktor "A" repezentacije Stevan Stojanović, počela je burno, a takva joj je bila i završnica.

Samo što je štoper Tolordava u 14. minutu doneo Nišlijama prednost, utrčavši u nebranjeni deo peterca gostiju, gde je i stigla lopta posle centaršuta Jovanovića iz ugla, gosti su izjednačili.

Krenuli su s centra, proigrali su Džefersona koji je umakao obdrani, a onda sjajnim udarcem levicom, sa leve strane kaznenog prostora, poslao loptu pod prečku gola Radničkog - 1:1.

Usledila je ujednačena borba, nije se daleko lako razaznati ko će iz ovog megdana izaći kao pobednik, ali je Radnički počeo da dodaje gas u drugom delu drugog poluvremena. I, samo što je Lazar Jovanović glavom u 77. minutu propustio veliku priliku, sa svega tri metra, u istom minutu Nišlije su povele.

Oduzele su loptu malteškoj ekipi, odigrale akcije po desnom krilu, a onda je proigrani Sava Petrov spretno, u srcu šesnaesterca, uspeo da se snađe na idealan način i matira hrvatskog golmana Darijana Žarkova.

 

Međutim, nedugo posle toga - jedan od reflektora na "Čairu" prestao je da radi, pa je desetak minuta pre kraja revanša utakmica prekinuta. 

Organizatori su odmah prionuli na rešavanje problema, pa je posle oko osam minuta prekida meč nastavljen. Semafor je tada pokazivao 85. minut, ali je, zapravo, bio 77. što se igre tiče.

I, delovalo je kao da će Radnički proći dalje, jer je sve držao u svojim rukama, dočekala je euforično i publika 90. minut, pa osam minuta "osnovne" naknade, pa još četiri minuta one klasične, sudijske i... baš u tom "12. minutu", Džeferson je primio jedno dugačko dodavanje i po drugi put na meču savladao Dujmovića, izborivši tako na šokantan način produžetke.

Gabrijel Menc je u 101. minutu napravio prekršaj s dve noge u kaznenom prostoru Grize, a Aleksandar Pejović je preuzeo odgovornost i iz jedanaesterca doneo Radničkom treće vođstvo na ovom revanšu - 3:2. Nije to bilo dovoljno za mirno privođenje utakmice kraju...

Gosti s Malte su u 114. minutu preko Maskela, dvostrukog strelca u prvom meču, pogodili prečku, a taj srećni momenat nije "potrajao" - Brazilac kome je puno ime Maksvel Samuraj iz polu-kontre je, levicom iz levog dela kaznenog prostora Nišlija, zatresao mrežu Radničkog pogodivši loptom najpre unutrašnji deo stative - 3:3.

Na red su došli penali. I, kako je krenulo, bilo je jasno da neće baš biti kako su se Nišlije nadale.


Pejović je u prvoj seriji pogodio prečku, Maksvel je uspeo da "za dlaku" nadmudri Damjanovića, pa je Gzira tako stekla uvodnu prednost. Mesarović i Mendoza su bili precizni u drugoj seriji, da bi potom Mićibući pogodio prečku a lopta se odbila ispred linije i vratila se u polje.

Malteška ekipa je povela sa 1:3 pogotkom Pisanija, a kako je Savi Petrovu golman Gzire Dujmović odbranio penal, Radnički je eliminisan, a gosti su ostvarili najveći uspeh u klupskoj istoriji.

 

Bonus video: "Piksi, vidimo se, brate!" - Kad Nišlije vide da je Dragan Stojković došao da gleda Radnički

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju