ZVEZDI SE NE PRETI, ALI SE NADAMO: Fudbaler Pjunika Boris Varga, pred mečeve sa srpskim šampionom u kvalifikacijama za LŠ

Z. ĆOROVIĆ

28. 07. 2022. u 12:00

RAZGOROPADIO se Pjunik u Luksemburgu i sa četiri gola "počistio" Didelanž.

ЗВЕЗДИ СЕ НЕ ПРЕТИ, АЛИ СЕ НАДАМО: Фудбалер Пјуника Борис Варга, пред мечеве са српским шампионом у квалификацијама за ЛШ

FOTO: Profimedia

Boris Varga (28), jedan od četvorice srpskih internacionalaca koji su deo ovog tima, ističe da prvak Jeremenije u sjajnoj atmosferi dočekuje naredne dvoboje sa Crvenom zvezdom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Iako sam stigao pred početak ove sezone, brzo sam se uverio da je Pjunik klub u velikoj ekspanziji, odlično organizovan - ističe Varga u razgovoru za "Novosti".

- Baš sam se pozitivno iznenadio na kom nivou ovde sve funkcioniše, a sada su i dobri rezultati na startu sezone doneli pozitivnu euforiju. Maksimalno raspoloženi i motivisani dolazimo u Beograd na prvi duel u sredu.

Foto: N. Paraušić

Trenutno Zvezdu poznajem bolje nego svoj tim, jer sam skoro napustio TSC i otišao iz Superlige. Našem najtrofejnijem klubu se nikad ne preti, znam koja je to institucija, pratio sam njene poslednje utakmice. Igra sjajno, pogodili su sa stranicima i pojačanjima, crveno-beli su u odnosu na prošlu godinu bar 15, 20 odsto jači. Opet, tek je početak sezone, fudbal je nepredvidiv. Nadamo se nekom lepom rezultatu, pa i podvigu, iako smo svesni da je Zvezda veliki favorit.

Iskusni defanzivac i naš nekadašnji omladinski reprezentativac otkriva kako je Pjunik pravio preokrete protiv Kluža i Didelanža.

- Po mom mišljenju, velike zasluge pripadaju treneru Jegišu Melikjanu. Veliki je taktičar. Ovde sam mesec dana, sa trenerom radimo bukvalno analize do iznemoglosti, po dva sata. Mi to u Srbiji nismo navikli, ovde je tako, verovatno je i to donelo rezultat. Kluž je u prvom kolu bio veliki favorit, sa dobrom taktikom smo mu parirali i napravili veliko iznenađenje. Protiv Didelanža smo prvi meč odigrali malo bojažljivo i izgubili, ali smo u revanšu bili pravi i ubedljivo slavili.

Varga dodaje da skoro 80 odsto Pjunikove ekipe čine stranci.

- Imamo kvalitetnih pojedinaca, reprezentativce Jermanije, Moldavije i Venecuele. Što bi se reklo, svega po malo. Didelanžu je dva gola dao Luka Juričić, momak iz Mostara koji je igrao za sarajevski Željezničar, posle toga u Koreji. Došao je desetak dana pre mene, podseća na Pavkova po snazi i konstituiciji. Mladi Nigerijac Otubanjo je opasan u špicu, igra na potez, dribling. Naši internacionalci Gajić i Nenadović su ovde godinu dana, odlično su se uklopili, a Gajić je sa dva gola bio junak prolaza protiv Kluža. Mladenović je došao tri dana posle mene. Svi su sjani momci i lakše nam je što smo zajedno, a i dobro pričaju ruski pa mi još govore trenerove zahteve - naglašava Varga. 

PAŠA SA DEGENEKOM, IGRAO SA GOBELjOM

ZBOG crvenog kartona koji je zaradio protiv moldavskog Petrokuba pre tri godine u dresu TSC, Varga je propustio mečeve sa Didelanžom. Konačno je odradio kaznu.

- Trebalo je da debitujem protiv Luksemburžana da nije bilo te kazne. Pre puta u Beograd, u subotu nas čeka i prvo kolo domaćeg prvenstva. Naravno, nadam se da ću igrati protiv Zvezde. Bio sam najbolji sa Degenekom, on mi je paša, dok sam sa Gobeljićem igrao u Napretku. Pavkova znam iz Begeča, pošto sam ja iz Novog Sada, poznajem i Miću Ivanića... Bilo bi lepo opet sa njima biti na terenu, mnogo ih cenim - kaže Varga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna