ŽALIĆE SE EVROPSKOM SUDU: La Liga zatražila da se poništi ugovor Mbapea i PSŽ-a

Novosti online

23. 07. 2022. u 08:14

FRANCUSKI fudbaler Kilijan Mbape odlučio je da karijeru nastavitu PSŽ-u iako je imao usmeni dogovor o prelasku u Real Madrid.

ЖАЛИЋЕ СЕ ЕВРОПСКОМ СУДУ: Ла Лига затражила да се поништи уговор Мбапеа и ПСЖ-а

FOTO: Tanjug

Nakon višemesečne sage Mbape je saopštio kako ostaje u Parizu, a novim ugovorom postao je najplaćeniji fudbaler sveta. Navodno, na njegov račun godišnje legne nestvarnih 100 miliona evra.

Čelnici španske La Lige odlučili su da od francuskog suda zatraže da se Mbapeov ugovor s PSŽ-om raskine. Oni su, tvrdi "RMC" u subotu predali zahtev da se ovaj ugovor prekine zbog brojnih finansijskih nepravilnosti.

Međutim, zahtev čelnika La Lige je bio uzaludan. Dobili su negativan odgovor i sud je odbio mogućnosti da  deluje u ovom slučaju.

- Očekivali smo ovo. Bila je ovo tehnička žalba, ali ono što je važno je presuda u meritumu. Naši koraci u Francuskoj su samo početak i očekivali smo da će biti teški. Ovo je samo prvi korak pre nego što sve prenesemo na evropske sudove - rekao je advokat La Lige Huan Branko.


Španska liga je u prethodnom periodu optužila PSŽ da lažno predstavlja brojke na svojim računima i da zapravo dobijaju mnogo više novca od države Katar nego što je to dozvoljeno finansijskim fer-plejom.

Zbog toga je pokrenut proces od strane La Lige koja želi da zaustavi PSŽ u uništavanju evropskog fudbala, kako smatraju u Španiji.


BONUS VIDEO: "Petarda" na Marakani
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)