UEFA NEMILOSRDNA PREMA BUDUĆNOSTI: Podgoričani kažnjeni zbog rasizma

Novosti online

22. 07. 2022. u 12:48

BUDUĆNOST je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija poražena od Brejdablika (2:0), ali poraz nije jedini koji brine Podgoričane, već i kazna UEFA.

УЕФА НЕМИЛОСРДНА ПРЕМА БУДУЋНОСТИ: Подгоричани кажњени због расизма

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Disciplinska komisija UEFA odlučila je da zbog navijačkih incidenata na meču prve runde protiv ekipe iz tzv. Kosova Lapija kazni vicešampiona Crne Gore.

Naime, navijači Budućnosti su na susretu u Podgorici na tribini istakli karikaturu Hogara, Albanca i Koze, na transparentu je pisalo "Onamo braćo, spremajmo hod", pa su im na kraju meča pevali "Idemo u Srbiju".

U revanšu su navijači Lapija "lansirali" jedan od transparenata na kojem je bila karta Crne Gore sa otcepljenim delom njene teritorije, a sve je pratila jeziva poruka:

"Vi ste sledeći".

- Severna tribina biće zatvorena za revanš sa Brejdablikom zbog rasističkog ponašanja navijača. "Varvari" su u mečevima sa Lapijem istakli uvredljiv transparent na njihov račun, a prijavljene su i uvrede na nacionalnoj i rasnoj osnovi. Zbog toga će platiti i 20.000 evra, a klub je obavezan da u meču sa Islanđanima istakne transparent sa porukom "Ne rasizmu". Takođe, moraće da plati još 15.675 evra zbog ubacivanja predmeta, petardi i baklji - prenose "Vijesti".

Pred ekipom Budućnosti nije nimalo lak zadatak što se tiče plasmana u narednu rundu. Izabranici Aleksandra Nedovića u revanšu moraju da nadoknade minus od dva gola.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)