LALATOVIĆ NAKON EVROPSKOG DEBAKLA: Kritikuju me jer im smeta jak Borac, mogao sam juče da odem

Novosti online

17. 07. 2022. u 10:06

NIJE slavno počela odiseja Nenada Lalatovića u banjalučkom Borcu.

ЛАЛАТОВИЋ НАКОН ЕВРОПСКОГ ДЕБАКЛА: Критикују ме јер им смета јак Борац, могао сам јуче да одем

FOTO: M. Vukadinović

Borac je doživeo debakl i ispao iz kvalifikacija za Ligu konferencija od B36 sa Farskih Ostrva.

- Moram da kažem da sam razočaran, da mi je u trenerskoj karijeri koja je duga već 12 godina, a od svoje osme godine sam u fudbalu, ovo jedan od najtežih trenutaka, sigurno jedan od najtežih poraza zato što ga nisam očekivao. Bili smo favoriti, ne bežim od odgovornosti, ako je neko kriv, ja sam. Meni nisu potrebni advokati, strah ni od koga nemam, niti ću nekome mnogo da se pravdam, rekao je Lalatović i dodao:

- Želim da se izvinim navijačima i medijima, znam da i vi koji pišete o klubu volite Borac. Ovo je jedna velika rana za sve nas, ali rana mora da zaraste i da nastavimo dalje. Velika bol ostaje, znam da su navijači očekivali da prođemo, očekivao sam i ja, nisam mogao da sanjam da ćemo ispasti. Pogotovo me boli način na koji se to desilo.

Ne dotiču Lalatovića komentari javnosti.

- Nisam ni čitao komentare, niti ikad u životu čitam, niti me zanima ko šta komentariše. Ima mnogo nezadovoljnih ljudi, pogotovo onih koji komentarišu i koji su nezadovoljni svojim životima i jedva čekaju da se ovako nešto desi. Mnogi su jedva dočekali da se ovo desi Borcu, jer Borac je nikad jači, nikad moćniji, nikad snažniji i mnogima smeta. Što je jači, oni žele da ga što pre sruše. Bio sam toliko srećan kad sam dolazio, dočekan sam lepo, nisam tražio da me neko dočeka na taj način, da pravi od mene heroja. Ja to nisam, nemam čarobni štapić. Nikad nisam obećavao nešto daleko u Evropi, pričao sam za prvenstvo. Za Evropu je potrebno da se sklopi tim, za Evropu je 20 dana rada malo, da Borac na evropskoj sceni bude onakav kakvog ga svi očekujete. To je nemoguće, sa mnogo novih igrača. Nismo imali sreće, očigledno je da tu sreću nismo ni zaslužili.

Srpski stručnjak ne planira da dugo ostane na klupi Borca.

- Sad mogu da kažem da sam siguran da bi posle godinu dana, ali teško da ovde ijedan trener ostane toliko, Borac bio ozbiljan kandidat da uđe u grupnu fazu Lige konferencije. Imam tim koji radi godinu sa mnom, da pravimo, probamo da uđemo u grupnu fazu i donesemo jedan ili dva trofeja u Banjaluku i Republiku Srpsku, ali ne znam da li to više smem da kažem, jer vidim da i to mnogima smeta kad to izgovaram. Jednostavno, ja sam Srbin, volim Banjaluku i Republiku Srpsku i da radim negde drugo, rekao bih da vratimo titulu u taj klub, taj grad... Konkretno, sad sam u Banjaluci i želim to da uradim ovde.

Spreman je Lalatović i da napusti klub.

- Ne danas, mogao sam još juče da odem! Nije nikakav problem, ja ću već sutra naći novi klub. Došao sam ovde iz velike ljubavi, jer osećam ovaj klub, potpredsednik Bogoljub me je zvao, došao sam. Svakog navijača Borca poštujem, Banjaluku volim, u Borac sam došao da pomognem, a ne da odmognem. Kad budete hteli da odem, ja ću otići! Te sekunde, neću praviti problem. Nema potrebe za prozivkama, do juče ste me dočekivali kao ne znam koga, a to nisam tražio. Sad posle pet dana niko ništa ne zna, to je nemoguće. Ljudima koji tako komentarišu mogu da poručim: 'Vi ništa ne znate, čim tako komentarišete'. Došao je neko ko sme da vam kaže: 'Vi ništa ne znate'. Ja ću vam reći – 'nemate pojma o životu'. Za 20 dana ne može ništa u životu da se napravi. Potrebno je vreme. Moja je sramota što smo ispali u prvom kolu, ali bih zamolio da ostavite moje igrače na miru, da ih pustite da se spremaju za naredne dve utakmice koje nam dolaze, koje će biti jako teške.

Što se tiče igračkog kadra...

- Ja sam ih doveo, ne bežim od toga. Doveo sam igrače koji su bili slobodni na tržištu. Voleo bih da Borac ima para kao Crvena zvezda i Partiza, da mogu da platim obeštećenje od 1.000.000 ili 500.000 evra, da dajem platu igračima pod 30.000 do 40.000 evra, pa onda tražite od mene Ligu konferencije, Ligu šampiona... Ovo nije smak sveta, nismo izgubili utakmicu 0:5, pa da je smak sveta. Jesmo ispali, jeste sramota, ali smo igrali 3:3, i ta tri gola koja smo primili su iz slobodnog udarca i dva penala. Tako da ne znam zašto je to najveći poraz u istoriji, zašto je to neka ogromna sramota? U tom dvomeču mi smo odigrali 3:3 i ispali na penale, podsetio je Nenad Lalatović.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)