SRPSKA POSLA: Klub iz lažne države Kosovo hteo u Evropu, a ovaj momak ga je poslao kući i slavio kao da je osvojio Ligu šampiona (VIDEO)

Novosti online

14. 07. 2022. u 18:51

​JEDAN Srbin se danas pobrinuo da klub iz samoproglašene Republike Kosovo završi svoju "evropsku priču".

СРПСКА ПОСЛА: Клуб из лажне државе Косово хтео у Европу, а овај момак га је послао кући и славио као да је освојио Лигу шампиона (ВИДЕО)

FOTO: Printscreen/Streamable.com

FK Gnjilane je, ranijim rešenjem UEFA da se pomenuta južna srpska pokrajina u evropskim fudbalskim okvirima posmatra kao nekakava posebna država, dobio priliku da se takmiči u kvalifikacijama za Ligu konferencija.


I, na svom terenu je taj klub najpre dobio letonsku Liepaju s 1:0, a onda je danas odigran revanš.


Na stadionu "Daugava" u Liepaji, domaćin je isprva bio u problemima.


Niti je uspeo da postigne gol u prvom poluvremenu, niti je dugo zadržao iščekivano vođstvo - poveo je iz penala u 49. minutu, a već u 51. gosti iz Gnjilana su izjednačili.
 

Na scenu je tada stupio Nemanja Belaković. Rezervista koji je šansu dobio posle velikog predaha u revanšu, momak koji je izrastao u junaka ove priče.


Srbin iz Kraljeva, gde je rođen drugog dana Božića 1997, kao krilo je bio član omladinske škole Partizana tri godine, a seniorsku karijeru gradio je u OFK Beogradu, Novigradu i Čukaričkom, pre nego što se otisnuo u Spartaks Jurmalu, potom igrao za TSV Harberg, a od ove godine prešao u Liepaju.

Sada je presudio pomenutom rivalu.


Igrao se 64. minut kada se Belaković našao na pravom mestu posle odličnog šuta klupskog kolege, a onda prisebno reagovao i matirao golmana Kolićija za 2:1.


Grogirane suparnike u finišu je dokusurio još jedan gol Letonaca s bele tačke, no onaj pogodak Belakovića...


... koji je srpski internacionalac slavio kao da ga je dao u finalu Lige šampiona, zapravo je presudno uticao na konačan ishod ovog (dvo)meča, te prolazak Liepaje u drugo kolo kvalifikacija.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna