IDEALNA POSTAVA BIVŠE JUGOSLAVIJE: Englezi sastavili tim, dominiraju Srbi i Hrvati

Novosti online

10. 07. 2022. u 13:51

NEKI od fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije su već godinama u vrhu svetskog fudbala. Zemlje nekadašnje države su oduvek bile veliki rasadnik sportskih talenata.

ИДЕАЛНА ПОСТАВА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Енглези саставили тим, доминирају Срби и Хрвати

Foto Privatna arhiva

Pre raspada, predvođena Ivicom Osimom, Jugoslavija je bila među najboljim reprezentacijama sveta pa nije čudo što se vrlo često kreiraju idealni timovi države koja više ne postoji.

Posljednji koji su se odlučili kreirati idealnih 11 kako su je nazvali "moderne Jugoslavije" su novinari engleskog portala "Givmisporta".

 

Intersantno da se u timu nije našao niti jedan igrač iz Bosne i Hercegovine, dok u timu dominiraju igrači iz Srbije i Hrvatske.

Prema njima, gol bi čuvao Jan Oblak(Slovenija), dok bi trojicu defanzivaca činili Nikola Milenković(Srbija), Stefan Savić(Crna Gora) i Joško Gvardiol(Hrvatska).

U veznom redu bi igrali Marselo Brozović(Hrvatska), Luka Modrić(Hrvatska) i Mateo Kovačić(Hrvatska), dok bi po krilima ordinirali Ivan Perišić (Hrvatska) i Dušan Tadić(Srbija).

Kada je u pitanju napad najistureniji bi bio naš Dušan Vlahović(Srbija), dok bi napadaču Juventusa bio najbliži takođe fudbaler iz Srbije Sergej Milinković-Savić.

Gledajući invidiualni kvalitet i ostale karakteristike igrača nema sumnje da bi ova "hipotetička reprezentacija" igrala važnu ulogu na svetskoj sceni.

Inače, na Svetskom prvenstvu u Kataru će od zamalja sa područja bivše Jugoslavije nastupiti samo nacionalni timovi Srbije i Hrvatske.


BONUS VIDEO: Kad "Bože pravde" zagrmi u Rusiji
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković