DVA POTPISA NA MARAKANI: Crvena zvezda ne staje

Novosti online

05. 07. 2022. u 14:29

FK Crvena zvezda nastavlja da se pojačava. Kako za sezonu koja je pred nama, tako i kada se radi o daljoj budućnosti.

ДВА ПОТПИСА НА МАРАКАНИ: Црвена звезда не стаје

Foto: Tanjug / AP

Dva velika talenta kluba s Marakane, koja su u sezoni za nama bili okosnica Grafičara, produžila su ugovor sa crveno-belima.

Reč je o napadaču Iliji Babiću koji se obavezao na četvorogodišnju vernost, kao i ofanzivnom veznom fudbaleru Nikoli Kneževiću koji je parafirao saradnju do 2025. godine.


Babić je u sezoni za nama na 28 utakmica postigao šest i asistirao za dva gola, a polivalentnost u smislu toga da je igrao i na mestu centralnog napadača, kao i levog krila, pokazala je svu njegovu perspektivu. Momak iz Šajkaša koji je potpisao do 2026. godine će narednu sezonu provesti na pozajmici u ekipi Mladost GAT. 
 
- Mnogo mi znači produžetak ugovora, to je neki dečački san, da budem ovde u Crvenoj zvezdi. Nadam se da ću svojim partijama opravdati poverenje svih i da ću zaslužiti da se vratim na Marakanu. Mnogo sam radio tokom leta, svestan sam da je prelazak u Superligu težak, ali želim da se dokažem i nadam se da će biti mnogo golova i asistencija - počeo je napadač rođen 2002. godine. 
 
U dresu Grafičara je pružao sjajne partije, ali je prošle sezone imao peh.
 
- Nažalost, dobio sam mononukleozu, tako da sam jedan deo sezone propustio, ali vratio sam se i mislim da sam dobro završio takmičarsku godinu. Sada je sve u najboljem redu, osećam se odlično i nadam se da ću se u ovoj sezoni u potpunosi dokazati. Lepo su me svi prihvatili u Mladosti, tu je i Radulović, tako da sam opušten, ali i izuzetno motivisan. 
 
Pomno će se pratiti Babićeve partije u Superligi...
 
- To mi je veliki motiv, jer znam da u Crvenoj zvezdi računaju na mene. Jedva čekam da počne sezona, zaista sam nestrpljiv. Već sam kroz pripreme osetio da se brže igra i da moram da budem fokusiran u svakom momentu. Naravno, nadam se povratku u Zvezdu i tome da zaigram na Marakani - istakao je Babić. 

Nikola Knežvić (levo), Svetozar Mijailović i Ilija Babić (desno) / FOTO: FK Crvena zvezda


Knežević je prethodne sezone na 31 meču postigao četiri gola i upisao pet asistencija, što ga je izdvojio kao najkreativnijeg u ekipi Grafičara. Ugovor sa Crvenom zvezdom je produžio na još tri godine. 
 
- Osećaj je divan i ogromna je čast i privilegija potpisati ugovor sa najvećim klubom u regionu. Kao i do sada, idemo još jače u narednu sezonu i nadamo se najboljim rezultatima. Imam motiv da napredujem iz godine u godinu, radio sam to do sada i nastaviću u tom maniru. Od momenta kad sam u pionirima došao u Zvezdu, sve ide uzlaznom putanjomi nadam se da će tako biti i u budućnosti - počeo je ofanzivni vezni fudbaler rođen 2003. godine. 
 
Knežević je nosio dres reprezentacije Srbije do 19 godina na Evropskom prvenstvu, a kako ističe, iskustvo koje stekao u Slovačkoj je dragoceno. 
 
- Mnogo je značilo igrati sa najboljim reprezentacijama u Evropi, s obzirom na to da smo se našli među osam odabranih. Veliko iskustvo, čast i zadovoljstvo i dokazali smo da smo zaista zaslužili da se tu nađemo, iako nije prošlo najbolje. Ipak, veliko iskustvo za nas. Sada se okrećemo obavezama u klubovima i čekamo naredno reprezentativno okupljanje. 
 
San je jasan - prvi tim.
 
- Kao i svakom detetu koje prođe Omladinsku školu i potpiše ugovor, san mi je da zaigram u prvom timu. Da li će to biti za šest meseci, godinu, dve, videćemo, ali čekam svoju šansu, nadam se da ću je dobiti i iskoristiti na pravi način - podvukao je Knežević.


 

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića