TRANSFER-BOMBA U HUMSKOJ: Partizan doveo bivšeg fudbalera Lestera

Novosti online

05. 07. 2022. u 12:34

KRILNI napadač Fuseni Dijabate (26) novo je počajanje fudbalskog kluba Partizan u letnjem prelaznom roku. Po želji trenera Ilije Stolice, fudbaler stiže u Humsku kao slobodan igrač, pošto je nedavno prekinuo saradnju sa turskim Trabzonsporom i potpisaće trogodišnji ugovor sa crno-belima.

ТРАНСФЕР-БОМБА У ХУМСКОЈ: Партизан довео бившег фудбалера Лестера

Foto: Printskrin/Twitter/@Przemek Siemieniako

Od početka priprema za novu sezonu, pojačanje u ofanzivnom delu tima se isticalo kao primarno za tim trenera Stolice. 

Kako je sportski direktor Ivica Iliev nekoliko puta naveo, tražio se fudbaler koji će praviti razliku i jednim potezom rešavati utakmice, a izbor je pao na Dijabatea.

Igrač poreklom iz Malija (rođen u Francuskoj) potpuno odgovara željenom profilu. Jednako dobro pokriva pozicije levog i desnog krila, a nije mu strano ni dejstvovanje iza napadača. Bolje se služi levom nogom, krasi ga vanredna brzina, izuzetna tehnika i igra s loptom.

Dijabate je prošao mlađe kategorije Remsa, pre nego što je igrao za B tim Gengana i Ažaksijoa.

Dobre partije na Korzici donele su mu januara 2018. godine veliki transfer u Lester, vredan dva miliona evra. U taboru Lisica se nije izborio za značajniji status. Tokom dve i po sezone upisao je ukupno 19 mečeva, uz dva gola i asistenciju, a u međuvremenu je išao na pozajmice u Sivas i Amijen.

Septembra 2020. Lester ga je prodao Trabzonu za 1,5 miliona evra. U novom šampionu Turske se, međutim, nije naigrao, pošto na svom kontu ima samo sedam utakmica.

Dolazak Dijabatea neće zatvoriti "pijacu" u Humskoj, u predstojećem periodu crno-beli će sigurno angažovati dva, možda i tri nova fudbalera.

Ofanzivac će sutra doputovati u Beograd na preglede i potpis ugovora. A ono što je zanimljivo vezano za njega je to što je igrao protiv naših zlatnih "orlića" koji su 2015. postali prvaci sveta.


BONUS VIDEO: Partizanov dan u Ptuju
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati