GOTOVO JE, LUKA JOVIĆ IMA NOVI KLUB: Ništa od pozajmice, u transferu neverovatnih detalja Srbin postaje trajno rešenje

V.M.P.

05. 07. 2022. u 04:36

KRAJ fudbalske sage, Luka Jović svlači "kraljevsko ruho"...

ГОТОВО ЈЕ, ЛУКА ЈОВИЋ ИМА НОВИ КЛУБ: Ништа од позајмице, у трансферу невероватних детаља Србин постаје трајно решење

Foto Instagram/lukajovic

Ono što je dugo najavljivano konačno se i ostvarilo, reprezentativac Srbije poći će put Apenina, u pokušaju da oživi karijeru i ispuni potencijal koji mu je prognoziran. 

Sada već izvesno bivši napadač Real Madrida pridružiće se Fiorentini, klubu koji je poslednjih nedelja važio za favorita u trci za potpisom Zvezdinog deteta. 

Direktori klubova već su utanačili sve detalje vezane za papirologiju. Jović će, kako se očekuje, u subotu devetog jula biti u Firenci i potpisaće dvogodišnji ugovor sa italijanskom ekipom, nakon čega će biti predstavljen javnosti. 

Ovu vest preneli su najkredibilniji fudbalski izvori - Fabricio Romano i Đanluka di Marcio, kao i "Skaj sport Italija", tako da dileme više nema...

Najveće iznenađenje jeste to da je Jović pristao na daleko manja primanja, s obzirom na to da će na "Artemio Frankiju" zarađivati dva i po miliona evra po sezoni.

Još interesantnije je da će, prema tvrdnjama, njegova plata biti i dalje na teretu budžeta prvaka Evrope.

Tek ako se leta 2024. godine Luka odluči da ostane u Toskani, njegova primanja će preuzeti Fiorentina i pritom ih duplirati na ogromnih pet miliona evra na godišnjem nivou.

"Kraljevski tim" posedovaće i pravo na 50% od svake buduće prodaje napadača, ali ta klauzula važiće samo dve godine, pa će u interesu Madriđana biti da golgeter eskpresno pronađe formu, zahvaljujući kojoj je i obukao dres fudbalskog velikana sa "Santjago Bernabeua". 

Podsetimo, Jović se pridružio Real Madridu za iznos od 65 miliona evra 2019. godine, ali nije uspeo da opravda ogromna očekivanja, postigavši samo tri gola u 53 utakmice. 

Dres "viole" nosio je i Dušan Vlahović, koji je očarao publiku na "čizmi" i zaradio prelazak u tabor Juventusa. Jović će sada ući u kopačke svog kolege i saigrača iz nacionalnog tima i pokušati da bude njegov dostojni naslednik. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest