LUKA JOVIĆ JE NAJTRAŽENIJI U EVROPI: Klubovi iz dve najjače lige sveta stali u red za Srbina

V.M.P.

03. 07. 2022. u 08:13

PITANjE je samo trenutka kada će Luka Jović svući dres "kraljevskog" tima i obući novo ruho u kome će pokušati da svetu pokaže svoj potencijal i golgeterski kvalitet.

ЛУКА ЈОВИЋ ЈЕ НАЈТРАЖЕНИЈИ У ЕВРОПИ: Клубови из две најјаче лиге света стали у ред за Србина

FOTO: AP

Smatran je nepoželjnom "robom" na fudbalskoj pijaci, ali je naprasno posle dobrih partija u reprezentativnom dresu postao igrač za čijim potpisom vape mnogi klubovi iz samog vrha ove magične igre. 

Podsećanja radi, za srpskog reprezentativca se u proteklom periodu pisalo da bi mogao u Hetafe na pozajmicu. Potom su usledile glasine koje su ga selile na „San Siro” u potencijalnoj trampi Reala i Milana.

Interesovanje je zatim pokazao i nemački Majnc, potom je bio na pragu da zaigra u ljubičastom dresu Fiorentine, a sada su odjeknule informacije da su i dva kluba iz najjačih liga sveta prepoznale Zvezdino dete kao veliku metu. 

Foto Instagram/lukajovic

U poslednjem trenutku, možda čak i kasno, uključili su se engleski premijerligaš Notingem forest i Sevilja kako bi pokvarili planove tima iz Toskane, javlja "Skaj Sport".

Informacija je sveža i pomenuta dva kluba nadaju se da bi mogli da naprave preokret, bez obzira što su sa stadiona "Artemio Franki" uvereni da će Jović ostati pri prvobitnoj odluci.

Treba napomenuti da klub sa "čizme" i dalje važi kao favorit da u svoje redove dovede napadača prvaka Evrope, ali kada Englezi počnu da mašu novcem i pozovu te da budeš prva meta napada u napopularnijoj ligi sveta, onda odluka nije ni malo laka.

Teško da bi se u ovom trenutku na evropskoj sceni mogao naći i jedan fudbaler za koga se vezuje toliki broj potencijalnih destinacija. Luka Jović je ime o kome iz sata u sat svetski mediji pišu, a sledi foto-finiš za njegov potpis. 

Podsetimo, španski gigant je svojevremeno platio 63 miliona Ajntrahtu, za potpis koji trebalo da Jovića zadrži u prestonici Španije bar do 2025. godine.

Foto Instagram/lukajovic

Aktuelni prvaci Evrope već su sklonili Bejla, Iska i Marsela sa platnog spiska koji je bio preopterećen, čime su smanjili tekuće troškove i pripremili se bolje za finansijski juriš na nova pojačanja.

Luka Jović je minulu sezonu završio sa 19 odigranih utakmica. Ukupno je odigrao samo 551 minut, pa je bilo gotovo nemoguće da pokaže svoj kvalitete koje nesumnjivo poseduje.

Postigao je jedan pogodak i ostvario tri asistencije, a takav učinak sigurno će biti bolji već naredne godine, kada započne avanturu na nekoj novoj destinaciji. Sada je samo na njemu da odluči šta želi, ponuda svakako ima. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!