STANKOVIĆ SIJA OD SREĆE: Kangva i Bukari su izvanredni

Tanjug

01. 07. 2022. u 14:13

TRENER fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković sumirao je danas učinjeno na pripremama u Sloveniji i istakao da je zadovoljan pojačanjima Kingsom Kangvom i Osmanom Bukarijem.

СТАНКОВИЋ СИЈА ОД СРЕЋЕ: Кангва и Букари су изванредни

FOTO: FK Crvena zvezda

- Izvanredni su za početak, jer kad se ubace dva ili više elemenata u ekipu koja već dve do tri godine igra zajedno, treba strpljenja i rada. Neosporan je njihov igrački kvalitet, samo treba da imamo strpljenja da pohvataju sve zahteve na koje su naši momci navikli. Samo da ih ubacimo u taj proces kako bi što pre shvatili način na koji napadamo, na koji se branimo, naš intenzitet igre i koje su nam ideje na svakom delu terena. Oni su dosta kvalitetni u svakom smislu te reči, tako da neće biti velikih problema što se tiče adaptiranja na novu ekipu - izjavio je Stanković za zvanični klupski sajt Crvene zvezde.

Potencijalni tandem na sredini terena mogli bi da čine Gelor Kanga i Kings Kangva, ali trener crveno-belih smatra da mu je u veznom redu potrebno "osiguranje" koje pružaju Seku Sanogo i Slavoljub Srnić.

- Retko koja ekipa igra bez "osigurača". Mi smo želeli sve da probamo na pripremama i u jednom segmentu si jači, ali bez lopte si slabiji. Zvezda načinom na koji igra mora da ima osiguranje ispred odbrane u vidu Sanoga ili Srnića, koji je dinamičan i pokriva dosta pozicija. To je na nama, da im nađemo pravu formu, a na njima je da budu koncentrisani i da, ako nekad neko ne počne utakmicu, nema odustajanja. Imamo veliki broj mečeva i svako će nam biti potreban, a najviše radimo na toj motivaciji, jer potvrđivati se iz godine u godinu na visokom nivou i dizati lestvicu je ozbiljan poduhvat.

Gledamo i u nekim drugim klubovima da može doći do zasićenja posle velikih uspeha, dodao je Zvezdin trener.

- Prošla sezona je bila nestvarno teška i nestvarno lepa, a motivacija ne sme da izostane, jer sam siguran da nam sledeće prvenstvo neće biti lakše od prethodnog. Imali smo svega 14 dana odmora posle naporne sezone i ušli u jak rad i normalno je da će igrači da budu teži i da nemaju svežine, jer je dve nedelje zaista malo. To je kao da imaš istegnuće prvog stepena, sedam dana si na poštedi, treniraš, pa igraš utakmicu - takav odmor smo imali. Radimo na mnogo toga, ali ova grupa momaka je dosta puta pokazala da ko ne zna da pati, taj ne zna ni da se raduje, tako da su oni spremni za narednu sezonu - objasnio je Stanković.

Strateg aktuelnog prvaka Srbije najavio je juriš na plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

- Svi se tome nadamo i težimo ka tome i radimo na tome. Nikada nisam sebi pravio alibi, ne želim ni sad, ali ako je jedan Žoze Murinjo rekao za Romu da je Liga konferencija njihovo takmičenje i da će sve uraditi da igraju Ligu Evrope i naprave iskorak... Žoze je jak na rečima, to znamo, ali smo i mi u prethodne dve sezone pokazali da možemo da igramo sa ozbiljnijim klubovima i ekipama od nas. Uradićemo sve da prođemo treće kolo, a posle u plej-ofu... Ne mogu da kažem da nemamo šta da izgubimo, ali dosta će nam biti lakše da igramo protiv bilo koga tu, jer znamo šta to donosi, kao i titula sledeće sezone, tako da imamo lep put ispred sebe. Kada budemo pravi i odgovorimo na sva pitanja koja nam postave na terenu, možemo da se nadamo istorijskom uspehu Crvene zvezde - rekao je trener kluba s Marakane.

Crvena zvezda je na pripremama u Sloveniji slavila protiv Brava (2:1), remizirala sa Domžalama (1:1) i poražena je od Kopra (1:0).

Sledi generalna proba za novu sezonu protiv Zenita u Sočiju 3. jula.

- S obzirom na to da smo radili izuzetno jako i da smo na tri dana igrali utakmice, očekuje nas težak put do tamo pre svega, u smislu odlaska i povratka, a videćemo ko će igrati. Ko god da izađe na teren, zahtevi su isti, a sigurno neću rizikovati sa igračima koji imaju manje fizičke probleme, jer znamo za šta se spremamo i bitno je da od 10. jula svi budu zdravi i pravi za početak prvenstva i ono što nas očekuje u nastavku - zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO - Otvoren novi stadion u Kruševcu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024