"BOLJE DVE VELIKE BAKLAVE NEGO JEDNA MALA": Svetislav Pešić je ovako prokomentarisao zlato Srbije

Novosti online

29. 06. 2022. u 21:52

SELEKTOR Srbije Svetislav Pešić, ponovo je u svom stilu odgovarao na pitanja, a jedna od tema je bila i poslednje zlato naše košarke.

БОЉЕ ДВЕ ВЕЛИКЕ БАКЛАВЕ НЕГО ЈЕДНА МАЛА: Светислав Пешић је овако прокоментарисао злато Србије

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Svetislav Pešić je sada drugi put u svojoj karijeri selektor Srbije, a prvi put kada je bio na čelu nacionalnog tima videli smo jednu od najslavnijih epizoda naše reprezentacije.

Prvo je osvojeno Evropsko prvenstvo u Istanbulu, pa Svetsko u Indijanapolisu i to su poslednja dva zlata srpske košarke. Na pitanje kako se oseća, kao trener koji je doneo poslednje zlato nacionalnom timu, Pešić je odgovorio da on više ne misli o ranijim uspesima.

- Ne mogu da kažem da se odlično osećam, jer je to za mene daleka prošlost. Vi to računate, ali ja to više ne računam - rekao je Pešić u podkastu "Jao Mile" koji vodi njegov nekadašnji košarkaš Mile Ilić. 

A onda je Pešić objasnio kakav tačno odnos ima prema velikim rezultatima koje je pravio u prošlosti. 

- Ja gledam vrlo jasno na to, pošto ne živim u prošlosti jer još uvek smatram da imam budućnost onda sam više orjentisan i koncentrisan na ovo što se danas dešava i na ovo što bi trebalo da se desi u budućnosti. Iako znam da će tvoji slušaoci i gledaoci reći šta ti pričaš o budućnosti, ti treba da pričaš o prošlosti - objasnio je trofejni stručnjak.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Ipak, kada neko ima toliko rezultata iza sebe kao Svetislav Pešić, to donosi veliku veru u svoj rad. 

- Naravno svi uspesi za nas koji još uvek smatramo da bi još mogli nešto da uradimo predstavljaju jedno iskustvo i ništa više. Da li neko samopouzdanje, sigurno. U sportu je uvek bolje da pobediš, bolje se osećaš. Bolje dve velike baklave nego jedna mala - našalio se na kraju selektor Srbije. 

On je istakao da je sada najbitnije gledati napred i pripremiti se za uspehe u sadašnjosti i budućnosti. 

- Ja računam te uspehe naravno, ali ne živim u tom svetu. Ne živim u svetu uspeha i prošlosti nego gledam šta bi sada mogli da uradimo u ovom momentu, da nam bude bolje da bi opet napravili ako je moguće uspeh i za nas i za ljude koji nas podržavaju", zaključio je trofejni stručnjak. 

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)